Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea truer Sydkorea med krig

Nye trusler strømmer ud fra Nordkorea. Sydkorea vil blive mødt med »stærke fysiske modforholdsregler«, hvis landet tilslutter sig de forstærkede FN sanktioner.

Fredag truer Nordkorea Sydkorea med krig, hvis landet tilslutter sig skærpede FN-sanktioner. Torsdag truede nordkoreanerne med nye atomprøvesprængninger og raketaffyringer. Her holder en sydkoreansk soldat øje med grænsen.
Fredag truer Nordkorea Sydkorea med krig, hvis landet tilslutter sig skærpede FN-sanktioner. Torsdag truede nordkoreanerne med nye atomprøvesprængninger og raketaffyringer. Her holder en sydkoreansk soldat øje med grænsen.

NORDKOREA: Det nordkoreanske styre under ledelse af Kim Jong-un truer Sydkorea med »stærke fysiske modforholdsregler«, hvis Sydkorea tilslutter sig de forstærkede sanktioner, som FNs sikkerhedsråd vedtog for et par dage siden, skriver flere internationale nyhedsmedier.

- Sanktioner betyder krig og er en krigserklæring mod os, lyder det ifølge BBC fra Nordkoreas »Komite til en Fredelig Genforening af Fædrelandet«.

Den nordkoreanske trussel er den seneste i en række hårde udmeldinger efter Sikkerhedsrådets skærpelse af sanktionerne, et skridt der blev taget som reaktion på Nordkoreas seneste test af en interkontinental raket, der kan nå mål på det amerikanske fastland.

Onsdag truede nordkoreanerne med at gennemføre en tredje atomprøvesprængning og mere end antydede, at den nye bombe ville være mere avanceret end de to første. Yderligere lød det fra nordkoreanerne, at de vil gennemføre flere opsendelser af langtrækkende raketter.

Begge trusler havde direkte adresse mod hovedfjenden USA.

De to Koreaer er teknisk set stadig i krig, og den mest alvorlige situation siden krigen i 1950-1953 udspillede sig i 2010, hvor Nordkorea gennemførte voldsomme bombardementer af en sydkoreansk ø, hvor adskillige mennesker blev dræbt.

Den skærpede tone over for Sydkorea sættes i relief af, at den nyvalgte sydkoreanske præsident, Park Geun-Hye, ellers har lovet at tø forholdet til Nordkorea op, efter fem års nedfrysning under den tidligere præsident.

Talsmand for Det Hvide Hus Jay Carny har betegnet de nordkoreanske trusler som »unødvendigt provokatoriske« og sagt, at de kun isolerer Nordkorea yderligere - og bestemt ikke hjælper den nordkoreanske befolkning.

Kina, der er nabo til Nordkorea og har de tætteste forbindelser til det lukkede land, advarer fredag direkte Nordkorea mod at foretage flere prøvesprængninger.

- Hvis Nordkorea gennemfører flere atomprøvesprængninger, vil Kina ikke tøve med at reducere sin assistance, lyder det i den statsejede kinesiske avis Global Times.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.