Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea truer med at »sænke« Japan og reducere USA til »aske og mørke«

FNs sanktioner mod Nordkorea får diktaturet til at sende trusler mod både Japan og USA. Konflikten er eskaleret, efter at Nordkorea gentagne gange har foretaget atomtests.

Nordkorea vil »tæske USA som en gal hund,« siger diktaturet, efter FN har skærpet sanktionerne mod diktaturet.
Nordkorea vil »tæske USA som en gal hund,« siger diktaturet, efter FN har skærpet sanktionerne mod diktaturet.

Kim Jong-un har fået nok.

Et nordkoreansk statsagentur har torsdag gennem landets officielle nyhedsbureau, KCNA, erklæret, at det er klar til at bruge atomvåben mod USA og Japan. Med atomvåbene vil Nordkorea »sænke« Japan og reducere USA til »aske og mørke«, udtaler det. Det skriver Reuters.

Truslerne kommer efter, at FNs Sikkerhedsråd for to dage siden påførte Nordkorea de hidtil hårdeste sanktioner, diktaturet har modtaget. Årsagen til sanktionerne er Nordkoreas vedvarende atomtests og -program. Citatet lyder:

»De fire øer i det japanske øhav bør sænkes i havet af Juches atombombe. Japan er ikke længere nødt til at eksistere i nærheden af ​​os,« udtaler agenturet i erklæringen til nyhedsbureauet.

Juche er en nordkoreansk statsideologi, der blev udviklet af Kim Il-Sung. Ideologien er angiveligt en koreanisering af marxismen og leninismen, der lægger vægt på politisk, økonomisk og kulturel uafhængighed.

Nordkorea er også gået til yderligheder mod USA som følge af sanktionerne. Gennem samme nyhedsbureau siger statsagenturet, at USA skal »tæskes ihjel som en gal hund«.

»Lad os reducere det amerikanske fastland til aske og mørke. Lad os lufte vores vrede gennem mobilisering af alle gengældelsesmidler, der er blevet forberedt indtil nu,« lød det ifølge The Guardian.

Sikkerhedsrådet indførte tirsdag en begrænsning på Nordkoreas import af råolie, så den ikke overstiger de seneste 12 måneders import. Desuden er der indført totalforbud mod at importere tekstiler fra Nordkorea, og alle lande forbydes også at udstede nye arbejdstilladelser til nordkoreanske gæstearbejdere. Tekstil og olie er Nordkoreas væsentligste kilder til at sikre sig udenlandsk valuta, som FN vil svække i håb om, at Nordkorea dropper sit atomvåbenprogram.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.