Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea truer med at øge atomprogram efter FN-resolution

Nordkorea siger, at landet vil optrappe sin militære magt, herunder sit atomprogram, efter FN har strammet sanktionerne mod landet.

Nordkorea truer med at styrke sit atomprogram efter nye sanktioner fra FN. Her er det den nye nordkoreanske leder, Kim-Jong-Un, der bliver vist rundt på et nyt hospital i Pyongyang.
Nordkorea truer med at styrke sit atomprogram efter nye sanktioner fra FN. Her er det den nye nordkoreanske leder, Kim-Jong-Un, der bliver vist rundt på et nyt hospital i Pyongyang.

Efter at FNs Sikkerhedsråd tirsdag fordømte Nordkoreas missilopsendelse og strammede sanktionerne mod landet, siger Nordkorea nu, at det vil øge sin militære magt, herunder sit atomprogram. Det oplyser det statslige nyhedsbureau KCNA ifølge BBC.

Nordkorea udelukker samtidig yderligere atomforhandlinger og siger, at landet vil »tage fysisk handling« for at styrke militæret.

Et enigt Sikkerhedsråd fordømte tirsdag Nordkoreas missilopsendelse i sidste måned, som var et brud på flere resolutionerne, der forbyder Nordkorea at udvikle og bruge bestemte former for missilteknologi.

Den nye resolution ligger i forlængelse heraf og medfører en stramning af FNs sanktioner overfor Nordkorea ved at indføre rejserestriktioner for flere personer i landets elite samt indefrysning af aktiver for nordkoreanske virksomheder, der er engageret i udvikling af langtrækkende missilteknologi.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) hilste tirsdag nyheden velkommen.

- Den nye sikkerhedsrådsresolution er et utvetydigt signal til Nordkoreas lederskab fra et enigt internationalt samfund. Beskeden er klar: Overhold jeres internationale forpligtelser og afstå fra yderligere provokationer. Hvis Nordkorea fortsætter sin konfrontationspolitik, vil de blot blive mødt med endnu strammere sanktioner og hårdere international fordømmelse, udtalte Villy Søvndal efter vedtagelsen.

- I stedet for at spilde penge på militære eventyr bør styret i Pyongyang forbedre levevilkårene for landets hårdtprøvede og undertrykte befolkning, tilføjede han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.