Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea puster sig op over for Syd

Endnu en gang sender Nordkorea trusler om angreb mod Syd, efter menneskerettighedsorganisationer og nordkoreanske afhoppere har lovet at smide kritiske budskaber om regimet ned til nordkoreanske borgere.

Den sydkoreanske præsident Lee Myung-bak tager et kik mod Nordkorea. Teknisk set er de to nationer stadig i krig og og der er omkring en million soldater stationeret i de respektive grænseområder.
Den sydkoreanske præsident Lee Myung-bak tager et kik mod Nordkorea. Teknisk set er de to nationer stadig i krig og og der er omkring en million soldater stationeret i de respektive grænseområder.

NORDKOREA: En ny konflikt ulmer mellem arvefjenderne Nord- og Sydkorea.

Det kommunistiske regime i Nord truer med et militært angreb, hvis en gruppe nordkoreanske afhoppere og menneskerettighedsorganisationer fra Sydkorea fastholder, at de vil kaste kritiske flyveblade ned over det hermetisk lukkede land.

Ifølge det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA vil Nordkorea besvare handlingen ved at beskyde Sydkorea i et »nådesløst angreb iværksat uden advarsel«, og målet vil være et turistområde i byen Paju få kilometer fra den demilitariserede zone, som adskiller de to lande fra hinanden. En trussel, som de ikke står tilbage for i Syd.

- Hvis det sker, vil der være et modsvar mod angrebskilden, siger Sydkoreas forsvarsminister, Kim kwan-jin ifølge Reuters.

Nogle af budskaberne fra Sydkorea, som angiveligt vil dale ned over de fattige nordkoreanere i 200.000 eksemplarer fra en ballon mandag, er blevet trykt på plastikposer, som indeholder en-dollarsedler. Ligesom pengene vil poserne i sig selv også være af værdi for de mange, som ikke har nok til dagligt at forsørge sig selv. Og den nordkoreanske trussel er ikke nok til at holde flyvebladene på det sydlige territorium.

- Vi fik lignende trusler sidste år. De har ikke standset os før, og det kommer de ikke til denne gang, siger Pak Sang-hak, en eksil-nordkoreaner, som i 12 år har levet i Syd, til Reuters.

Selv om truslen er den mest specifikke i flere måneder, så er advarsler som denne langt fra sjældne. Nordkoreas regime bruger gang på gang bekymrende retorik over for deres rigere nabo og forsøger at lægge pres på sydkoreanerne med krigstrusler.

Men til trods for at de to lande teknisk set stadig er i krig med hinanden eftersom konflikten i 1950-53 kun endte med en våbenhvile, opleves egentlige angreb ikke så ofte som mundhuggeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.