Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea-konflikten kan ikke optrappes meget mere: »Det er det, der er skræmmende«

Sanktionerne er for nordkoreanerne et bevis på, hvorfor de vil have atomvåben. Verden vil dem ikke noget godt.

De første reaktioner fra Nordkorea efter en række nye FN-sanktioner er næsten som skåret ud af en håndbog for diktatorer.
De første reaktioner fra Nordkorea efter en række nye FN-sanktioner er næsten som skåret ud af en håndbog for diktatorer.

De første reaktioner fra Nordkorea efter en række nye FN-sanktioner er næsten som skåret ud af en håndbog for diktatorer.

Vend situationen på hovedet. Opfind nye fjendebilleder og få folk til at indse, at regimets beslutninger er den eneste måde at overleve på.

»Vedtagelsen af endnu en række ulovlige og onde sanktionsresolutioner ledet af USA giver os en lejlighed for at bekræfte, at den vej, vi har valgt, er absolut rigtig. Vi vil fordoble vores bestræbelser på at øge vores styrke til at sikre vores lands suverænitet og retten til at eksistere«, hed det i det første officielle kommunique efter de nye sanktioner blev vedtaget i FNs Sikkerhedsråd i går nat.

Og ingen tvivl. Sådan ser situationen ud for de nordkoreanske ledere. Atomvåben har historisk vist sig at være den eneste mulighed for at sikre at blive taget alvorligt. Uden dem kan et regime som Nordkorea risikere at blive løbet over ende.

Sydkorea mener da heller ikke, at de nye sanktioner får Nordkorea til at gå til forhandlingsbordet og forsage atomprogrammerne. Tværtimod regner sydkoreanerne med, at det internationale samfund om kort tid vil se endnu en atomprøvesprængning eller en affyring af et ballistisk missil.

Problemet er, som en FN-diplomat siger til Berlingske, at både USA og Nordkorea er ved at nå det stadium, hvor optrapningen af konflikten næsten ikke kan komme højere, fordi Nordkorea har lavet prøvesprængninger og har affyret adskillige missiler.

»Og spørgsmålet er, hvad nordkoreanerne næste gang kan finde på for at markere deres intentioner. Det er det, der er skræmmende«, som vedkommende siger. Ikke mindst fordi man i realiteten ikke ved, hvad Nordkoreas leder, Kim Jong-un, kan finde på.

At verdenssamfundet også i sanktionssammenhænge er ved at udtømme mulighederne viser reaktionerne fra USA. De amerikanske ledere har truet de lande, som ikke overholder sanktionerne, med alvorlige konsekvenser. Også Kina.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.