Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea kalder reformsnak for en »tåbelig drøm«

Nordkorea afviser spekulationer om, at landet planlægger politiske ændringer, som vil føre til en reformering af landet. »Som at ønske sig, at solen stiger op i vest«, lyder det.

En nordkoreansk embedsmand oplyser ifølge BBC, at sydkoreanske forlydender om, at den nuværende ledelse i Nordkorea er ved at bryde med fortiden, er »latterlig«.

Den seneste oprydning i Nordkoreas top, herunder fjernelsen af hærchefen, general Ri Yong-Ho, fik kommentatorer til at spekulere i, om der er en mulig magtkamp over den økonomiske reform på vej.

Derudover er det blevet bemærket, at Nordkoreas leder, Kim Jong-un, er begyndt at vise sig fra en mere venlig side og er blevet fotograferet til popkoncerter med sin unge kone,

Men en talsmand for Komiteen for Fredelig Genforening af Korea afviste søndag spekulationerne i et interview med det statsstyret nyhedsbureau KCNA.

Han fortalte, at Kim Jong-un vil følge den politiske strategi om, at »militæret kommer først«, som blev indført af hans far og tidligere leder af Nordkorea, Kim Jong-il, og at Kim Jong-un vil opbygge et »civiliseret og behageligt liv for menneskene under socialismen«.

- Marionetgruppen (Sydkorea, red.) har forsøgt at give indtrykket af, at den nuværende ledelse i Nordkorea bryder med fortiden. Dette er toppen af uvidenhed, sagde talsmanden.

- At forvente politisk forandring og en reform og åbning af Nordkorea er intet andet end en tåbelig og fjollet drøm. Det er ligesom at ønske sig, at solen stiger op i vest.

Enhver snak om reformer har altid været bandlyst for nordkoreanske embedsmænd, fortæller BBCs Asien-analytiker, Charles Scanlon, fordi det forbindes med en sejr til deres fjender i syd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.