Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea kalder juletræ for »psykologisk krigsførelse«

Et højt juletræstårn med 30.000 lyspærer får Nordkorea til at gå i flinten på deres sydlige naboer og beskylde sydkoreanerne for »psykologisk krigsførelse«.

Dette sydkoreanske juletræstårn får Nordkorea til at beskylde Sydkorea for »psykologisk krigsførelse«.
Dette sydkoreanske juletræstårn får Nordkorea til at beskylde Sydkorea for »psykologisk krigsførelse«.

Allerede i november oplevede vi i Danmark, hvordan et juletræ kunne skabe ballade. Eller rettere - et manglende juletræ - i en beboerforening i Egedalsvænge. Nu er der juletræsballade igen, ikke i Danmark, men i Nordkorea.

Årsagen er et 30 meter højt juletræstårn med 30.000 lyspærer, som er blevet tændt af kristne grupper og står placeret på en bjergtop i den sydkoreanske by, Gimpo. Problemet er bare, at træet kan ses af de nordkoreanere, som bor i nærheden af grænsen, der deler Syd- og Nordkorea.

Det fik mandag nordkoreanske statsmedier til at beskylde Sydkorea for »psykologisk krigsførelse«, skriver Fox News. Ifølge de nordkoreanske medier er det sydkoreanske juletræ en slags hævn for den satellit, det for nylig lykkedes Nordkorea at sende ud i rummet.

Samtidig advarer Nordkorea om uspecificerede konsekvenser på grund af juletræet. Mange nordkoreanere forbinder nemlig kristendom med uvelkommen påvirkning fra fremmede magter, og nu kan de nordkoreanere, som bor tæt ved grænsen, se på det sydkoreanske juletræ indtil 2. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.