Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea beder om hjælp til at betale gæld til FN

Sanktioner har givet Nordkorea problemer med at lave en simpel pengeoverførsel til FN, lyder det fra landet.

De sanktioner, der straffer nordkoreanske banker, har fået en uventet effekt, siger Nordkoreas FN-mission med FN-ambassadør Ja Song-nam i spidsen. Reuters/Brendan Mcdermid/arkiv
De sanktioner, der straffer nordkoreanske banker, har fået en uventet effekt, siger Nordkoreas FN-mission med FN-ambassadør Ja Song-nam i spidsen. Reuters/Brendan Mcdermid/arkiv

Nordkorea er ikke i stand til at betale sin andel af FN's budget for 2018, fordi de internationale sanktioner har ramt landets valutabank.

Det skriver den nordkoreanske FN-mission i en meddelelse.

Ifølge Nordkorea skylder landet knap 184.000 dollar (1,1 millioner kroner). Beløbet skal være med til at finansiere FN's udgifter til blandt andet fredsbevarende missioner i det kommende år.

Fredag mødtes den nordkoreanske FN-ambassadør, Ja Song-nam, med FN-chef Jan Beagle for at bede om hjælp til at oprette en særskilt betalingskanal. Den skal gøre det muligt for Nordkorea at foretage en sikker bankoverførsel og betale sin gæld.

FN's og USA's sanktioner forhindrer Nordkorea i at »leve op til dets forpligtelser som FN-medlemsland ved at forhindre selv normale aktiviteter som betaling af FN-bidrag«, lyder det i meddelelsen fra den nordkoreanske FN-mission.

»Det viser også, hvor onde og uciviliserede sanktionerne er,« lyder det.

Hvis Nordkorea ikke er i stand til at betale sit bidrag til FN, "er det krystalklart", at det vil være USA's skyld, lyder det videre i meddelelsen.

USA indførte sanktioner mod Nordkoreas valutabank tilbage i 2013. FN satte den nordkoreanske institution på sin sorte liste i august sidste år.

Sanktionerne er indført som reaktion på Nordkoreas gentagne missiltest.

Onsdag sagde den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, at USA snart vil fremlægge nye, skrappe sanktioner mod Nordkorea.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.