Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea beder om akut hjælp til sultende befolkning

Tusindvis af nordkoreanere sulter efter sidste måneds oversvømmelser i det fattige land, hvor millioner i forvejen mangler mad.

Styrtregn og tyfoner medførte i sidste måned voldsomme oversvømmelser i Nordkorea, og det får nu landets indelukkede kommunistiske styre til at slå alarm: Nordkorea har akut brug for fødevarehjælp, lyder det fra Pyongyang. Handout-foto dateret 24. juli 2012 fra Songchon.
Styrtregn og tyfoner medførte i sidste måned voldsomme oversvømmelser i Nordkorea, og det får nu landets indelukkede kommunistiske styre til at slå alarm: Nordkorea har akut brug for fødevarehjælp, lyder det fra Pyongyang. Handout-foto dateret 24. juli 2012 fra Songchon.

Styrtregn og tyfoner medførte i sidste måned voldsomme oversvømmelser i Nordkorea, og det får nu landets indelukkede kommunistiske styre til at slå alarm: Nordkorea har akut brug for fødevarehjælp, lyder det fra Pyongyang.

Styret har derfor bedt FN om hjælp til at mætte den sultende befolkning. Allerede inden oversvømmelserne ramte landet, vurderede flere nødhjælpsorganisationer, at millioner af nordkoreaner sultede, og den situation er nu yderligt forværret.

Titusindvis af indbyggere i det fattige land er blevet hjemløse på grund af vandmasserne, der ifølge de statskontrollerede medier kostede mindst 119 mennesker livet.

Værst ramt er byen Anju og amterne Songchon og Chonnae, oplyser FN ifølge CNN. Indbyggerne her har akut brug for mad og rent vand, da vandboringer og brønde i disse områder er blevet forurenet af spildevand under oversvømmelserne.

Udover mad og drikke er der også brug for brændstof i de hårdest ramte områder.

Internationale hjælpeorganisationer er allerede begyndt at forberede forsyninger, ligesom de har iværksat indsamlinger til de nødstedte nordkoreanere. Røde Kors oplyser ifølge CNN, at organisationen vil afsætte omkring 1,8 millioner kroner til ofrene for oversvømmelserne.

Billeder som nyhedsbureauet KCNA for nylig har taget i byen Anju viser huse, der står under vand, oversvømmede marker og mennesker, der har søgt tilflugt i de øverste etager af en række bygninger.

Kim Kwang-dok fra Anju siger til nyhedsbureauet AP at oversvømmelserne er de værste i byens historie.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.