Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea antyder snarlig test af missil, der kan ramme USA

Vi er ikke er langt fra at prøveaffyre et interkontinentalt ballistisk missil, skriver regimets avis.

Nordkorea har muligvis gjort så store fremskridt i udviklingen af missiler, at landet inden for en overskuelig fremtid kan være i besiddelse af langtrækkende missiler, der vil være i stand til at nå frem til USA.

Det fremgår ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap af en leder i lørdagens udgave af Rodong Sinmun, der er styrets officielle avis.

Avisen skriver, at Nordkorea snart ventes at kunne teste et interkontinentalt ballistisk missil (ICBM).

»Rækken af nylige prøveaffyringer af strategiske våben viser, at vi ikke er langt fra at prøveaffyre et interkontinentalt ballistisk missil,« hedder det i avisens leder.

I en nytårstale 1. januar afslørede landets leder, Kim Jong-un, at regimet var i de afsluttende faser med at udvikle teknologien til den slags missiler.

I strid med FN-resolutioner og efterfulgt af international fordømmelse prøveaffyrer Nordkorea jævnligt missiler. Det skete senest torsdag, da der ifølge det sydkoreanske militær blev affyret adskillige kortrækkende missiler fra Nordkoreas østkyst.

De fløj omkring 200 kilometer. Men Nordkorea er i besiddelse af missiler med en væsentlig længere rækkevidde.

I midten af maj blev et nyt mellemdistancemissil med navnet Hwasong-12 testet. Det fløj næsten 800 kilometer ud over Det Japanske Hav og nåede en højde på godt 2100 kilometer.

Næste skridt er et ICBM.

»Den store succes med at prøveaffyre et ICBM, som vi er sikre på at opnå, vil markere et historisk vendepunkt i den fejlslagne, fjendtlige politik fra USA mod os,« står der i avislederen.

»Historisk set har USA aldrig turde gå i krig med et land, der besidder atomvåben eller ICBM's,« tilføjer avisen.

Lederen af det amerikanske missilforsvar - US Missil Defence Agency - viceadmiral James Syring ser med stor alvor på våbenudviklingen i Nordkorea.

»Udviklingen gennem de seneste seks måneder giver anledning til stor bekymring for mig og mine kolleger, efter at Nordkorea har demonstreret fremskridtene i udviklingen af ballistiske missiler,« sagde James Syring under en høring onsdag i Repræsentanternes Hus ifølge Reuters.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.