Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordkorea advarer USA efter militær magtdemonstration

Nordkorea er klar til krig, hvis USA fortsætter sine »skødesløse bestræbelser«, advarer det lukkede regime.

Hangarskibet Carl Vinson aflyste i weekenden en planlagt tur til Australien for at sætte kursen mod den koreanske halvø.
Hangarskibet Carl Vinson aflyste i weekenden en planlagt tur til Australien for at sætte kursen mod den koreanske halvø.

Nordkorea er klar til krig, hvis USA optrapper den militære tilstedeværelse ved den koreanske halvø yderligere.

Det oplyser styret gennem nyhedsbureauet KCNA, efter at USA har sendt en hangarskibsledet flådegruppe til den koreanske halvø.

Flådegruppen Carl Vinson aflyste i weekenden en tur til Australien og satte kursen mod regionen.

Det skete i en magtdemonstration over for styret, der gentagne gange har nægtet at indstille dets atomvåbenprogram.

»Dette viser, at USA's skødesløse bestræbelser på at invadere Nordkorea har nået en ny fase,« siger en talsmand fra det nordkoreanske udenrigsministerium ifølge det statslige nyhedsbureau KCNA.

»Nordkorea er klar til at reagere på enhver form for krig ønsket af USA,« tilføjer talsmanden.

Så sent som i sidste uge beordrede USA's præsident Donald Trump et missilangreb mod en luftbase i Syrien. Det er af mange blandt andet blevet tolket som en advarsel mod det nordkoreanske regime.

Præsidenten har bedt sine rådgivere om at levere en række bud på, hvordan det i fremtiden vil være muligt at tøjle Nordkorea.

Det oplyste en topembedsmand fra Det Hvide Hus søndag.

Donald Trump har tidligere understreget, at han er parat til at gå enegang mod styret i Pyongyang, hvis ikke Kina - Nordkoreas eneste allierede stormagt - reagerer på regimets fortsatte udvikling af atomvåben.

Nordkorea har adskillige gange slået fast, at styret vil fortsætte kursen på trods af sanktioner fra FN.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.