Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordirsk politi skyder med plastikkugler mod uromagere

Politiet i Nordirland har fredag brugt vandkanoner og plastikkugler mod uromagere i Belfast. Fire betjente er såret.

NORDIRLAND: I det seneste udbrud af voldelige protester i den nordirske hovedstad Belfast brugte politiet fredag vandkanoner og plastikkugler mod demonstranterne, der svarede igen med benzinbomber og sårede fire betjente. Det skriver Reuters.

Belfast stod nærmest stille fredag aften, efter hundredvis af demonstranter havde blokeret adskillige veje og tvunget busserne til at indstille kørslen. Yderligere blev en af byens vigtigste hovedveje lukket efter fundet af en rørbombe.

De sidste fem ugers uroligheder har været nogle af de mest vedholdende i landet, siden en fredsaftale i 1998 afsluttede en 30 år lang konflikt, hvor omkring 3.600 mennesker blev dræbt, mellem irske katolske nationalister, der vil forene Nordirland med Republikken Irland, og protestantiske loyalister, der ønsker at forblive en del af Storbritannien.

De seneste protester blev udløst 3. december af en beslutning i byrådet i Belfast om at bryde med en århundredgammel tradition og ikke længere at lade det britiske flag veje over byens rådhus hele året rundt. De protestantiske unionstilhængere ser beslutningen som en provokation fra katolikkerne.

I sidste weekend mødtes nordirske politikere og kirkeledere i kirken i Belfast i et forsøg på at få sat en stopper for volden, men det er endnu ikke lykkedes dem at forhindre grupper af unge mænd, der bærer det britiske flag, i at kollidere med politiet.

Senest har politichefen i hovedstaden, Matt Baggott, opfordret både politikere og forældre til at gribe ind.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.