Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nord- og Sydkorea indleder samtaler i grænseby før topmøde

Embedsmænd fra de to lande er mødtes i den demilitariserede zone for at snakke om næste måneds topmøde.

Sydkoreas genforeningsminister, Cho Myoung-gyon (i midten), krydser her grænselinjen til den nordlige del af Panmunjom for at mødes nordkoreanske embedsmænd forud for et topmøde i næste måned. Scanpix/Afp Photo / Korea Pool / - / South Korea Out
Sydkoreas genforeningsminister, Cho Myoung-gyon (i midten), krydser her grænselinjen til den nordlige del af Panmunjom for at mødes nordkoreanske embedsmænd forud for et topmøde i næste måned. Scanpix/Afp Photo / Korea Pool / - / South Korea Out

Højtstående embedsmænd fra Nord- og Sydkorea har indledt forhandlinger i den demilitariserede zone for at diskutere logistik forud for et topmøde mellem de to landes ledere. Topmødet skal finde sted 27. april.

Det rapporterer nyhedsbureauet AP tidligt torsdag morgen dansk tid.

Forhandlingerne foregår i grænsebyen Panmunjom, og fra hvert land deltager en delegation på tre medlemmer.

Den sydkoreanske delegation er ledet af genforeningsminister Cho Myoung-gyon, mens den nordkoreanske ledes af Ri Son-gwon, som står i spidsen for et statsligt organ med ansvar for interkoreanske sager.

Den sydkoreanske genforeningsminister fortalte journalister, før samtalerne gik i gang, at planlægningen af drøftelser om Nordkoreas nedrustning af atomvåben kan blive et vanskeligt punkt.

Han påpegede samtidig, at flere forberedende møder kan blive nødvendigt.

Da den nordkoreanske delegationsleder, Ri Son-gwon, hilste de sydkoreanske embedsmænd velkommen ved Tongilgak-bygningen, der kontrolleres af Nordkorea, sagde han, at de sidste 80 dage har været fyldt med "hidtil usete historiske begivenheder".

Det sker med henvisning til genoptagelsen af dialog mellem de to lande før vinter-OL i Sydkorea samt aftalen om et topmøde mellem præsident Moon Jae-in og leder Kim Jong-un i april.

Ri Son-gwon udtrykte samtidig håb om et resultat, der vil opfylde nationens "håb og ønske".

Det fik genforeningsminister Cho Myoung-gyon til at love, at den sydkoreanske delegation vil gøre dens bedste for at forberede et vellykket topmøde.

Samtalerne sker i kølvandet på et overraskende møde mellem Kim Jong-un og Kinas præsident, Xi Jinping, tidligere på ugen.

Således bekræftede Kina onsdag, at Kim Jong-un havde været på uofficielt besøg i landet fra søndag til onsdag, og at han havde mødtes med præsidenten.

Det var Kim Jong-uns første kendte udlandsrejse, siden han blev leder af det lukkede land i 2011.

Iagttagere vurderer, at Kim Jong-uns Kina-besøg var rettet mod at forbedre begge landes positioner forud for Kims planlagte møde med Moon og USA's præsident, Donald Trump.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.