Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nødhjælpsorganisationer: Vanskeligt at få et overblik i Nepal

Svært at vurdere omfanget af ødelæggelserne og dræbte, fordi mobilnettet er brudt sammen, beretter Red Barnet og Folkekirkens Nødhjælp.

To personer har mistet livet, efter et voldsomt jordskælv ramte Nepal lørdag morgen. Flere bygninger er styrtet sammen, og jordskælvet har medført rystelser i Indien og i New Delhi.
To personer har mistet livet, efter et voldsomt jordskælv ramte Nepal lørdag morgen. Flere bygninger er styrtet sammen, og jordskælvet har medført rystelser i Indien og i New Delhi.

NEPAL: Det er svært at få et overblik over antallet af tilskadekomne og ødelæggelser efter det kraftige jordskælv, der ramte Nepal lørdag morgen dansk tid.

Sådan lyder meldingen fra Red Barnets vicegeneralsekretær, Jonas Keiding Lindholm, efter jordskælvet, der målte 7,9 på Richterskalaen, rystede Katmandu-dalen og gav efterskælv i nabolandene Indien og Bangladesh.

»Det er vanskeligt at vurdere omfanget på nuværende tidspunkt, for mobilnettet er nede. Der er en masse sammenstyrtede bygninger, og det tyder på, at infrastrukturen er hårdt ramt af skælvet, men det er svært at få information frem til hovedkontorerne,« siger Jonas Keiding Lindholm til Berlingske Nyhedsbureau og uddyber:

»Vores medhjælpere i området i Nepal rapporterer om, at vi med sikkerhed skal have mobiliseret nødhjælp både fra Katmandu - men sandsynligvis også fra nogle af nabolandene.«

Ifølge de seneste tal fra nyhedsbureauet Reuters er dødstallet lørdag ved 14-tiden dansk tid oppe på 688, og det er derfor altafgørende, at nødhjælpen når frem, forklarer vicegeneralsekretæren:

»De første 72 timer handler det om at redde mennesker ud af murbrokkerne. Det er absolut afgørende. Her arbejder vi i tæt kontakt med de nepalesiske myndigheder om også at få de tilskadekomne behandlet efterfølgende. Der er mange tilskadekomne - både børn og voksne.«

Også katastrofekoordinator i Folkekirkens Nødhjælp, Erik Johnson, meddeler om udfordringer ved at indhente information fra landet.

»Vi er stadig ved at danne os et overblik lige nu, men det er svært for os at komme i kontakt med lokale medarbejdere. Men jordskælvets epicenter ligger i et meget tætbefolket område, og i Katmandu er der mange ikke bygninger, der er bygget på en bæredygtig måde, så de kan modstå jordskælv,« siger han.

Lørdagens jordskælv var det største i Nepal i 81 år, og dødstallet forventes fortsat at stige drastisk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.