Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nødhjælpschef frygter hungersnød af bibelsk omfang i Yemen

Millioner af mennesker sulter og får ingen hjælp i Yemen, siger norsk nødhjælpschef, som har besøgt landet.

- Det vil ende med en hungersnød af bibelske dimensioner, hvis det fortsætter på denne måde, hvor kun en del af dem, som har behov, får nødhjælp, siger Jan Egeland om Yemen.
- Det vil ende med en hungersnød af bibelske dimensioner, hvis det fortsætter på denne måde, hvor kun en del af dem, som har behov, får nødhjælp, siger Jan Egeland om Yemen.

Yemen står over for en »hungersnød af bibelske dimensioner«, siger den erfarne norske nødhjælpschef Jan Egeland.

Under et besøg i landet udtrykker chefen for Norwegian Refugee Council - også kaldet Flyktninghjelpen - frustration over manglen på vilje til at skabe fred.

Kampe mellem houthierne, som støttes af Iran, og en koalition ledet af Saudi-Arabien har efterladt Yemen i kaos.

Via FN's globale fødevareprogram har 3,1 millioner af 7 millioner mennesker, som lever på randen af hungersnød, fået hjælp.

»Det betyder, at fire millioner mennesker ikke får noget i april, og de mennesker stirrer direkte ind i sultens tomme blik,« siger nordmanden.

Jan Egeland er tidligere leder af FN's Kontor for Koordinering af Humanitær Hjælp.

Han mener, at katastrofen i Yemen får alt for lidt opmærksomhed. Det skyldes for få medier og diplomater i landet, mener han.

»Det vil ende med en hungersnød af bibelske dimensioner, hvis det fortsætter sådan, hvor kun en del af dem, som har behov, får nødhjælp,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.