Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nødarbejdere finder 2400 døde dyr i Colombia efter oliespild

Cirka 70 familier, der bor i det berørte område, har modtaget lægehjælp for opkast, hovedpine og svimmelhed.

Et olieudslip i Colombia nær byen Barrancabermeja kan have dræbt flere tusinde dyr og gjort adskillige familier syge. Billedet her er fra et udslip i Tibu-floden i 2008. Scanpix/Luis Robayo/arkiv
Et olieudslip i Colombia nær byen Barrancabermeja kan have dræbt flere tusinde dyr og gjort adskillige familier syge. Billedet her er fra et udslip i Tibu-floden i 2008. Scanpix/Luis Robayo/arkiv

Bogotá. Et olieudslip i det nordlige Colombia kan have dræbt flere tusinde dyr og gjort adskillige familier syge.

Det oplyser landets miljøministerium, der har iværksat en efterforskning af sagen.

Hvis det viser sig, at det colombianske olieselskab Ecopetrol "har skjult oplysninger, der kunne have hjulpet til at forhindre denne hændelse, står selskabet over for drastiske sanktioner".

Det oplyser miljøminister Luis Gilberto Murillo på regeringens hjemmeside.

Spildet, der består af 600 tønder olie, begyndte ved byen Barrancabermeja tidligere på måneden. Det rapporterer lokale medier.

Udslippet strækker sig over 24 kilometer i floden Lizama og 20 kilometer i Sogamoso-floden.

Nødarbejdere har fundet 2400 døde dyr og reddet 1300 andre, der stadig var i live. Dyrene omfatter blandt andet fisk, fugle og krybdyr. Det oplyser Claudia Gonzalez, der er direktør for miljømyndigheden Anla, ifølge RCN Radio.

Imens har cirka 70 familier, der bor i området, modtaget lægehjælp for flere symptomer, herunder opkast, hovedpine og svimmelhed.

Oliespildet har desuden berørt flere end 1100 træer.

Colombias miljøministerium oplyser, at det vil undersøge, hvordan olien er lækket.

Lækket er sket fra en inaktiv brønd, og miljøministeriet anklager Ecopetrol for ikke at have gjort nok for at inddæmme olien.

Den colombianske regering har beordret olieselskabet til at kompensere fiskere og andre personer, der er blevet ramt af udslippet.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.