Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nicaraguas præsident går i dialog med demonstranter

Mens voldelige protester fortsætter, begynder en dialog mellem landets omstridte præsident og demonstranter.

Den seneste måned har mange tusinder deltaget i demonstrationer mod Nicaraguas præsident, Daniel Ortega. Protesterne har medført mange voldelige sammenstød med de nationale sikkerhedsstyrker, og mindst 53 personer er dræbt. Reuters/Oswaldo Rivas/arkiv
Den seneste måned har mange tusinder deltaget i demonstrationer mod Nicaraguas præsident, Daniel Ortega. Protesterne har medført mange voldelige sammenstød med de nationale sikkerhedsstyrker, og mindst 53 personer er dræbt. Reuters/Oswaldo Rivas/arkiv

Nicaraguas præsident, Daniel Ortega, vil onsdag deltage i længe ventede krisesamtaler med demonstranter.

Det sker efter knap en måned med voldelige sammenstød, der har resulteret i mange dræbte.

Landets katolske biskopper skal være mæglere i den såkaldte "nationale dialog", som bliver skudt i gang onsdag.

»Når den nationale dialog åbnes af biskopperne, vil vores præsident være der, vi vil være der,« siger Rosario Murillo, som er præsidentens kone og talsmand for regeringen.

Mindst 53 personer er dræbt, og omkring 400 er blevet såret i løbet af de voldsomme protester, der har stået på i knap en måned.

Protesterne opstod først imod upopulære politiske reformer, men har spredt sig til også at udtrykke en generel utilfredshed med David Ortegas venstreorienterede regering.

Protesterne udgør den største politiske krise for den 72-årige nicaraguanske præsident, siden han senest kom til magten for 11 år siden.

Helt frem til den forestående dialog har der været sammenstød mellem demonstranter og urobetjente.

Mindst 10 personer er tirsdag blevet anholdt, oplyser den nicaraguanske forening for menneskerettigheder ifølge en lokal tv-station.

David Ortega har fået skarp kritik for at have brugt sikkerhedsstyrker til at nedkæmpe urolighederne samt for at begrænse uafhængige mediers ytringsfrihed.

Det har fået præsidenten til at gøre en række indrømmelser.

Han har blandt andet droppet de udskældte reformer, løsladt store grupper anholdte demonstranter, annulleret sanktioner mod medier og tilbyder nu at indgå i dialog.

Alligevel ønsker mange nicaraguanere fortsat, at Ortega skal træde tilbage.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.