Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ni er anholdt måneder efter demonstrationer i Hongkong

I Hongkong er der større fokus på ønsket om uafhængighed fra Kina efter voldsomme demonstrationer i 2014.

Hongkong har i de seneste år været centrum for, i stigende grad, intense demonstrationer mod Kina. Selvstændighed, som længe har været tabu, er så småt på programmet igen.
Hongkong har i de seneste år været centrum for, i stigende grad, intense demonstrationer mod Kina. Selvstændighed, som længe har været tabu, er så småt på programmet igen.

En række demokratiforkæmpere er blevet anholdt i Hongkong for at deltage i en demonstration sidste efterår.

- Ni personer er blevet ført fra deres hjem til politistationen, skriver Raphael Wong, der er leder af partiet Ligaen for Socialdemokrater, i en sms.

Flere tusinder demonstrerede i november imod det kinesiske styre i Beijing for at blande sig i Hongkongs indre anliggender.

Hongkong har i tyve år haft delvist selvstyre under Kina efter devisen "ét land, to systemer".

Men aktivister i millionbyen mener, at det kinesiske styre i stigende grad blander sig i anliggender, som hører under selvstyret.

Fokus på uafhængighed fra Kina, som længe var tabu, er blevet større de seneste år. Særligt efter voldsomme prodemokratiske demonstrationer i 2014.

Den 23-årige studerende Derek Lam er blandt de ni, som torsdag blev anholdt.

Han oplyser, at han er tiltalt for at opfordre andre til at være til besvær for offentligheden under demonstrationen sidste år.

Ifølge Lam handler anholdelserne om, at Hongkongs snart forhenværende leder, Leung Chun-yong, er ude på at skræmme oppositionen, inden han går af i slutningen af juni.

- Han forsøger tydeligvis at eliminere og skræmme dem, der vil kæmpe for demokrati - politikerne og de studerende - gennem anholdelser og juridiske kneb, siger han.

Hongkongs nye leder, Carrie Lam, blev udvalgt til at tage over i marts.

En del af devisen "et land, to systemer" betyder, at borgerne i Hongkong har ret til vælge deres egen leder.

Men efter 20 år med delvist selvstyre er det blot 1200 medlemmer af en valgkomité, som kan pege på en leder af Hongkong.

Hovedparten af medlemmerne anses for at være tilhængere af styret i Beijing.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.