Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ni døde efter tunnelkollaps i Japan

Redningsarbejdere har bjærget ni lig fra motorvejstunnelen vest for Tokyo, der styrtede sammen søndag morgen.

Redningsarbejdere forsøger at komme de nødstedte til hjælp.
Redningsarbejdere forsøger at komme de nødstedte til hjælp.

JAPAN: Dødstallet fra ulykken søndag morgen, hvor en motorvejstunnel 80 kilometer vest for den japanske hovedstad kollapsede, er nu oppe på ni. Fem personer blev fundet døde i en udbrændt stationcar, mens én blev fundet i en lastbil og tre andre i et andet udbrændt køretøj. Det oplyser en talsmand for færdselspolitiet ifølge CNN.

Lokale myndigheder fortæller, at den del af betonen i Sasago-tunnelen, der styrtede ned, var omkring 60 meter lang og 20 centimeter tyk.

Redningsarbejdere forsøgte natten igennem at komme ofrene til undsætning - bevidste om faren for, at tunnelen kunne kollapse yderligere.

En talsmand for den privatejede virksomhed Central Nippon Expressway, der driver den 4,7 kilometer lange tunnel såvel som motortrafikveje og betalingsveje rundt om i Japan, fortæller til CNN, at virksomheden udfører årlige eftersyn af tunnelen, og at en særlig grundig inspektion udføres hvert femte år. Det er blot tre-fire måneder siden, at en sådan omfattende inspektion af tunnelen blev udført.

TV: Dødstallet stiger i Japan efter tunnel-kollaps

 

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede kollapset, og myndighederne har heller ikke oplyst, hvornår de forventer tunnelen genåbnet.

Et vidne har fortalt TV-stationen NHK, at kollapset skete ud af det blå:

- Da jeg kørte gennem tunnelen, faldt der pludselig asfaltstykker ned fra loftet. Jeg så en knust bil bryde i brand. Jeg var bange. Jeg forlod min bil og gik til fods i omkring en time, inden jeg kom ud af tunnelen.

Reuters skriver, at der tale om den værste tunnelulykke i landet siden 1996.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.