Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Newtown-morder var inspireret af Breivik

Manden, der dræbte 20 børn og seks voksne på en skole i Newtown i USA, var tilsyneladende besat af norske Anders Behring Breivik og ville overgå hans dødstal.

Adam Lanza, der skød og dræbte 20 børn og seks voksne på en skole i Newton i USA, var inspireret af Anders Behring Breivik
Adam Lanza, der skød og dræbte 20 børn og seks voksne på en skole i Newton i USA, var inspireret af Anders Behring Breivik

Manden bag Newtown-massakren i USA, Adam Lanza, var inspireret af og i direkte konkurrence med Anders Breivik om at dræbe flest mulige. Det fortæller kilder i politiet ifølge CBS News.

Anders Breivik dræbte otte i regeringskvarteret i Oslo med en bombe, hvorefter han kørte til øen Utøya, hvor han forklædt som politimand skød og dræbte 69, inden han overgav sig til politiet.

Adam Lanza ville angiveligt overgå Breiviks dødstal og gik efter den nærliggende Sandy Hook-skole, fordi den var det »nemmeste mål« med »den største gruppe mennesker«.

Lanza måtte dog opgive sit projekt efter at have dræbt 20 børn og seks voksne, da politiet nærmede sig. Lige før han begik selvmord, affyrede han skud mod politiet.

Politiet vil endnu ikke afsløre, hvilke spor, der førte dem til motivet, men kilder siger, at der er fundet beviser for, at Lanza var besat af Breivik.

Der er fundet store mængder videospil i kælderen, hvor Lanza boede. Han skulle have tilbragt timer dernede alene, med mørklagte vinduer, hvor han trænede sine skydefærdigheder.

Lanza besøgte også den lokale skydebane sammen med sin mor, hvor de øvede sig med rigtige våben.

De tre pistoler Lanza brugte under massakren var alle registreret i moderens navn.

Adam Lanza brugte et fjerde våben til at skyde sin mor, inden hans angreb på skolen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.