Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Newtown-forældre mindes deres »lille direktør«

Den amerikanske by Newtown er begyndt at begrave ofrene fra fredagens tragiske skyderi, imens mindes forældrene i byen deres dræbte børn.

Jessica Rekos (billedet) blev seks år gammel.
Jessica Rekos (billedet) blev seks år gammel.

Seksårige Jessica Rekos var en pige som alle andre. Hun havde skulderlangt hår i samme brune farve som sin mor, og havde et bestemmende væsen, der styrede hele hjemmet.

- Vores lille direktør, kaldte vi hende, husker Jessicas far, Richard.

I fredags tog den lille pige i skole i byen Newtown, men Jessica Rekos kom ikke hjem igen. Hun blev ét af de mange ofre for massemorderen Adam Lanza, der skød og dræbte tyve børn på Newtowns grundskole.

Da forældrene hørte om skyderiet hastede de begge tværs over byen for at hente deres datter.

- Jeg tænkte bare, jeg kommer efter dig skat, jeg kommer efter dig. Jeg vidste præcis, hvad hun havde på, og jeg ventede bare at se hendes lille hestehale løbe rundt om hjørnet, siger Krista Rekos, Jessicas mor, til BBC US. 

- Det er stadig ikke virkeligt for mig, at min lille pige, der så inderligt ønskede sig en hest, og som skulle have haft cowboystøvler i julegave, ikke er her mere, lyder det fra en hulkende Krista Rekos.

Sygeplejerske i nærkontakt med morder

Sally Cox, der er sygeplejerske på Newtowns skole, var på arbejde, da Adam Lanza begik mordene. Hun hørte nogle høje "pop"-lyde, og gemte sig derefter under sit skrivebord.

- Der var et hul bagerst i skrivebordet til ledninger, og igennem det kunne jeg se morderen fra knæene og nedad, siger Sally Cox til BBC US.

Morderens fødder pegede over mod skrivebordet. Men han tjekkede ikke bag det. Få sekunder senere hører Sally Cox Adam Lanza forlade lokalet.

Herefter ringede hun politiet, hvilket ifølge den amerikanske regering forhindrede mange flere dødsfald, fordi politiet så hurtigt fik besked om massakren.

- Efter at have ringet, så løb vi ind i mit lagerskab. Vi var skræmte, vi vidste ikke, hvor mange (mordere, red.) der kunne være. Vi hørte ikke ret meget, men vi kunne høre skrig og pistolskud, siger Sally Cox.

Måske var det Jessica Rekos skrig. Måske var det nogle af skudene, der dræbte hende. Ingen ved det. Jessica Rekos forældre siger, at tabet af deres datter ikke er gået helt op for dem endnu, men de finder trøst i en tegning, som Jessica Rekos tegnede til sin mor.

- Jeg elsker dig så højt, mor, står der på tegningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.