Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

New York mister sine hestevogne

Turisterne i New York kommer til at undvære en tur om Central Park i hestevogn, hvis det står til New Yorks borgmester, Bill de Blasio.

Hestevogne som denne har længe været et kendt syn i bybilledet omkring Central Park. Men borgmester Bill de Blasio mener ikke, at udnyttelsen af heste hører til i 2014.
Hestevogne som denne har længe været et kendt syn i bybilledet omkring Central Park. Men borgmester Bill de Blasio mener ikke, at udnyttelsen af heste hører til i 2014.

Mellem 5th og 6th Avenue i New York holder en af byens kendte turistattraktioner til. Turisterne strømmer til for at opleve en romantisk tur rundt om Central Park i en af de hestetrukne vogne. Men kritikken af hestenes arbejdsforhold er blusset op igen, siden New Yorks nyvalgte borgmester offentliggjorde sine planer om at forbyde hestenes gåtur i Manhattans tætte trafik.

Konflikten er ikke ny, og i årtier har dyreværnsorganisationer kritiseret industrien for at udpine hestene med ni timer lange vagter og stressende ture i det unaturlige miljø. Dog fastholder talskvinden for de 282 kuske, Christina Hansen, at hestene behandles bedre end de nuværende standarter på området kræver, og at borgmester de Blasio stadig mangler at bevise, at dyrene rent faktisk lider, som han og organisationerne påstår. Desuden kommer et forbud til at have store konsekvenser for både kuske og lokalområdet.

4500 af New Yorks indbyggere har sat deres navn på en underskriftindsamling, der taler for at erstatte dyrene med elektriske retrobiler, en løsning som borgmester de Blasio støtter. Trods stædige protester fra kuskenes brancheorganisation tyder alt på, at vognene må køre deres sidste tur i 2014. For den nyvalgte borgmester ser ud til at gøre forbuddet til virkelighed: »Vi skal af med hestevognene. Punktum.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.