Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

New York-borgmester: Vi har været meget heldige

Det er et held, at New York City er sluppet godt fra snestormen. Sådan lyder det fra byens borgmester, mens resten af USA fortsat kæmper med strømsvigt og snedækkede veje.

USA: Lørdag eftermiddag amerikansk tid har den værste snestorm passeret New York City, og trafikken flyder igen i mest travle gader, efter at 2.000 sneplove natten igennem har kørt storbyen tynd.

»Vi er i god form. Vi har været meget heldige,« siger byens borgmester, Michael Bloomberg, ifølge New York Post.

Han lover, at samtlige veje vil være ryddet for sne, inden dagen er omme, og at byens sneplove og andet udstyr derefter drager videre mod nord og øst, hvor der fortsat er store problemer i blandt andet delstaterne Long Island og Connecticut.

»Vi vil sikre, at vi hjælper med alt, de har brug for. Da vi havde problemer, kom landet til vores undsætning, og nu vil vi gøre det samme,« siger Michael Bloomberg.

Hele seks stater er fortsat erklæret i undtagelsestilstand, blandt dem er Connecticut, Massachusetts og Rhode Island. Her har myndighederne beordret alle trafikanter væk fra vejene og meddelt, at der falder bøder på op til 500 dollar eller endda fængselsstraf, hvis nogen vover sig ud. Alle veje i Connecticut er lukkede, hvor der i et enkelt område er blevet målt 85 centimeter sne.

I Cuttyhunk, New York, når vindens hastighed op på 133 kilometer i timen.Snestormen, der har fået navnet »Nemo«, har ifølge Reuters kostet mindst to mennesker livet, heriblandt en 78-årig mand, der blev ramt af en bil, som føreren mistede herredømmet over.

Mindst 700.000 mennesker er uden strøm i de sneramte områder, og i Plymouth Massachusetts lukkede et atomkraftværk lørdag automatisk ned, da strømmen gik. Det skete dog uden fare for befolkningen omkring det.

Mindst 2.000 flyafgange er aflyst, og togtrafikken er fortsat ramt af forsinkelser eller helt aflyst. Hos SAS oplyser kommunikationschef Mikkel Thrane, at to SAS-fly til henholdsvis New York og Washington afgik som planlagt fra Kastrup ved middagstid lørdag, og at flyet til New York omdirigeres til Washington, hvis det viser sig at være umuligt at lande i New York.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.