Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Netflix laver film om Breiviks angreb på Utøya

Anders Behring Breiviks terrorangreb på Utøya, som kostede 69 personer livet, skal filmatiseres og produceres af den amerikanske streamingtjeneste Netflix.

Anders Behring Breiviks terrorangrebet på Utøya, skal produceres af Netflix.
Anders Behring Breiviks terrorangrebet på Utøya, skal produceres af Netflix.

Den store amerikanske streamingtjeneste Netflix har sikret sig rettighederne til at lave filmen om terrorangrebet på Utøya 22. juli 2011. Det skriver den norske avis VG.no.

Det er filminstruktør Paul Greengrass, der skal lave filmen i samarbejde med den norske journalist og forfatter Åsne Seierstad. Hun har skrevet bogen »En af os« om Anders Behring Breiviks angreb for seks år siden.

I bogen har den norske forfatter søgt svar på, hvem terroristen Anders Behring Breivik er - et menneske, der »stræbte efter at finde sig til rette inden for det norske samfunds rammer, men endte med brutalt at sprænge dem,« som der står i en omtale af bogen.

Filmen skal indspilles med lokale skuespillere og har et budget på omkring 125 millioner kroner, skriver mediet Deadline.com. Forberedelserne starter allerede denne uge, og indspilningen er planlagt til at begynde i efteråret.

Bergens Tidende skrev allerede i vinter, at det er den britiske filminstruktør Paul Greengrass, der skal være med til at lave filmen. Han er selv tidligere journalist og kendt for at filmatisere rigtige hændelser med håndholdt kamera. Han har blandt andet vundet Guldbjørnen i Berlin for filmen Bloody Sunday. Derudover har han instrueret actionfilm såsom tre Bourne-film.

»Åsnes bog »En af os« var et grundigt stykke arbejde og noget, der gjorde et dybt indtryk på mig. Hun fik sandheden frem om det, der skete, og hvordan de involverede oplevede grusomhederne,« sagde Paul Greengrass i vinters til Bergens Tidende ifølge VG.no.

Hvornår filmen om angrebet på Utøya får premiere på Netflix er endnu uvist.

Anders Behring Breivik detonerede om eftermiddagen 22. juli 2011 en stor bombe i centrum af Oslo, hvorefter han iført en falsk politiuniform tog til øen Utøya for at angribe deltagerne ved en ungdomslejr afholdt af Arbejderpartiets Ungdomsorganisation. Terrorangrebet omtales som historiens største angreb på Norge i fredstid.

I alt blev 77 mennesker dræbt. Ifølge Breivik var drabene »nødvendige«, fordi muslimerne fører en »demografisk krig« mod kristne, og han angreb bevidst Arbejderpartiet, fordi han mener, partiet støtter dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.