Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Netanyahu til Samuelsen: »Stop finansiering af palæstinensiske boykotgrupper«

Israels premierminister bad udenrigsminister Anders Samuelsen om at stoppe Danmarks finansiering af palæstinensiske grupper, der støtter boykotbevægelsen BDS

Under onsdagens møde mellem Israels premierminister Benjamin Netanyahu og Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen, bad Netanyahu Danmark om at stoppe finansieringen af palæstinensiske organisationer, fordi han mener de undergraver fredsprocessen. Foto GPO Haim Zach
Under onsdagens møde mellem Israels premierminister Benjamin Netanyahu og Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen, bad Netanyahu Danmark om at stoppe finansieringen af palæstinensiske organisationer, fordi han mener de undergraver fredsprocessen. Foto GPO Haim Zach

RAMALLAH: Torsdag morgen underskrev Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen en partnerskabsaftale om fortsat dansk støtte til en række palæstinensiske organisationer. Det skete i selskab med den palæstinensiske premierminister Rami Hamdallah i byen Ramallah.

»Jeg understregede, at vores støtte skal gå til opbygning af institutioner, og sikre gennemskuelighed. Vi overvåger også, at pengene går til det, og ikke alt muligt andet,« siger Anders Samuelsen.

Aftenen før den danske underskrivelse af partnerskabsaftalen med Selvstyret, opfordrede Israels premierminister Benjamin Netanyahu den danske udenrigsminister til at stoppe finansieringen af en række palæstinensiske organisationer. Begrundelsen er, at en række af de organisationer, der modtager dansk støtte, ifølge Israels regering, er med til at undergrave fredsprocessen, fordi de støtter ideer, der står i kontrast til den danske regerings opbakning til to-statsløsningen.

»Benjamin Netanyahu bad Anders Samuelsen om at stoppe finansieringen af palæstinensiske organisationer, der støtter BDS-bevægelsen,« skriver premierministerens talsmand i en skriftlig besked til Berlingske.

»Vi har en uenighed på det område,« siger Anders Samuelsen.
»Alternativet er jo, at man underminerer de kræfter, der arbejder i den rigtige retning. Og vi holder løbende øje med det,« siger han.

BDS-bevægelsen, hvis initialer står for Boycott, Divest, Sanction, forsøger at presse Israel til at overholde internationale resolutioner via boykot og sanktioner.

Ifølge den israelske organisation NGO Monitor støtter flere organisationer, der modtager danske donorpenge, åbenlyst den internationale boykotbevægelse, og promoverer ideer, der går imod fredsprocessen.
»I EUs tidligere donorcyklus gik 56 procent af pengene til organisationer, der støtter og promoverer BDS,« skriver NGO Monitors EU direktør Olga Deutsch til Berlingske.

Den danske Boykot Israel organisation er tilsluttet den internationale boykotbevægelse BDS. På organisationens hjemmeside forklares, at boykot mod Israel skal ramme hele Israel.
»Israel må isoleres internationalt, presses politisk, kulturelt og økonomisk. Boykotten skal omfatte alle områder hvor vi møder Israel: Boykot af kultur- og sportssamkvem. Boykot af Israel som turistland. Stop for samhandel mellem Danmark og Israel,« står der på Boykot Israels danske hjemmeside.

Den danske støtte beløber sig til 450 millioner kroner over de kommende fem år, samt 70 millioner årlige kroner til FNs særlige flygtningeorgan Unrwa.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.