Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Netanyahu: Iran skal ikke have fodfæste i Syrien

Israels leder sender klar advarsel til Iran om Syrien. Vi vil forsvare os mod den iranske trussel, siger han.

FN-soldater overvåger grænsen mellem Israel og Syrien fra Golanhøjderne. Lørdag rettede Israel en række angreb mod syriske og iranske mål i Syrien, efter et israelsk kampfly blev skudt ned af syrisk antiluftskyts. Scanpix/Jalaa Marey
FN-soldater overvåger grænsen mellem Israel og Syrien fra Golanhøjderne. Lørdag rettede Israel en række angreb mod syriske og iranske mål i Syrien, efter et israelsk kampfly blev skudt ned af syrisk antiluftskyts. Scanpix/Jalaa Marey

Iran skal ikke have lov til at etablere en militær tilstedeværelse i Syrien.

Det siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, efter at det israelske luftvåben lørdag har foretaget luftangreb mod formodede iranske mål i Syrien.

»Israel vil have fred, men vi vil fortsat med beslutsomhed forsvare os imod ethvert angreb mod os og imod ethvert forsøg fra Iran på at etablere sig militært i Syrien eller noget andet sted,« siger Netanyahu i en tale, der blev vist på israelsk tv.

Lørdag aften har den israelske premierminister drøftet situationen i Syrien med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

»Jeg gentog over for ham, at vi har en pligt og en ret til at forsvare os mod angreb fra syrisk territorium,« siger Netanyahu.

En militær kilde i Israel bekræftede tidligere lørdag, at en syrisk raket har skudt et israelsk F-16 fly ned, efter at det israelske luftvåben havde rettet angreb mod syrisk jord.

De israelske fly kom på vingerne, efter at der ifølge Israel var sendt en drone ind over grænsen til Israel fra en iransk stilling i Syrien.

Episoden er den alvorligste mellem Israel, Iran og Syrien, siden den syriske borgerkrig begyndte i 2011.

Netanyahu siger, at han også har drøftet situationen med USA's udenrigsminister, Rex Tillerson.

USA erklærer sin fulde støtte til Israel, lyder det i en pressemeddelelse fra det amerikanske udenrigsministerium.

»USA er dybt bekymret over optrapningen af volden i dag hen over Israels grænse og støtter på det kraftigste Israels suveræne ret til at forsvare sig,« skriver ministeriet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.