Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Netanyahu holder sejrstale for sine tilhængere

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu gør krav på valgsejren.

Premierminister og formand for Likud-partiet, Benjamin Netanyahu, taler til sine støtter i Tel Aviv oven på valget tidligt i morges, 23. januar.
Premierminister og formand for Likud-partiet, Benjamin Netanyahu, taler til sine støtter i Tel Aviv oven på valget tidligt i morges, 23. januar.

Selvom stemmeoptællingen fortsat er i gang, har Israels premierminister Benjamin Netanyahu kort før midnat dansk tid udpeget sig selv som sejrsherre.

I en sejrstale til sine tilhængere siger han, at den primære udfordring for den nye regering, som han agter at danne, bliver at forhindre Iran i at få atomvåben.

- Regeringen, som vi danner, vil blive baseret på tre hovedprincipper. Først og fremmest vil vi styrke militæret set i lyset af de store udfordringer, vi står over for. Men den første udfordring var og er fortsat at forhindre Iran i at få atomvåben, siger han ifølge Reuters.

Samtidig takker han israelerne for muligheden for at regere en tredje periode.

- Jeg er stolt over at være jeres premierminister, og jeg ønsker at fortsætte de ændringer, vi er nødt til at foretage. For at det kan lykkes, må vi konstruere en så bred regering som muligt, hvilket jeg allerede er i gang med, siger han ifølge Aljazeera.com.

Ifølge de seneste exit polls ser det da også ud til, at Netanyahu bliver genvalgt som manden i spidsen for det konservative parti Likud. Netanyahu har indgået valgforbund med sin tidligere udenrigsminister Avigdor Lieberman under betegnelsen Likud-Beiteinu, og alliancen ser ud til at kunne samle op mod 31 mandater i det 120 mand store parlament, Knesset. Selvom alliancen ser ud til at forblive den største blok, er det dog en tilbagegang på 11 mandater i forhold til de 42 pladser, alliancen havde i det foregående parlament. Det skriver Aljazeera.com.

Det midtersøgende parti Yesh Atid, ledet af den tidligere talkshow-vært Yair Lapid, står ifølge exit polls til at få 18 eller 19 pladser, mens det engang dominerende Labour-parti, ledet af Shelly Yachimovisch, står til at få 17 pladser.Ifølge Reuters står højreblokken til at få 61 eller 62 af parlamentets 120 sæder, mens venstreblokken forventes at få 58 eller 59 sæder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.