Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Netanyahu får støtte fra centrumparti

Ny israelsk regering er rykket nærmere, efter at landets nye store centrumparti har sagt, at det ikke vil støtte en blok imod premierminister Benjamin Netanyahu.

Premierminister Benjamin Netanyahu ser ud til at kunne indregne det nye centrumparti Yesh Atid, som blev landets næststørste ved parlamentsvalget, i sin støttekreds
Premierminister Benjamin Netanyahu ser ud til at kunne indregne det nye centrumparti Yesh Atid, som blev landets næststørste ved parlamentsvalget, i sin støttekreds

Premierminister Benjamin Netanyahu ser ud til at kunne indregne det nye centrumparti Yesh Atid, som blev landets næststørste ved parlamentsvalget, i sin støttekreds, rapporterer BBC.

Lederen af Yesh Atid, den tidligere TV-vært og journalist, Yair Lapid, har ifølge BBC tilkendegivet, at man godt kan droppe alle spekulationer om, at hans sekulære centrumsparti skulle indgå i en blok, der vil vende sig imod Netanyahu.

Benjamin Netanyahu og hans tidligere støttepartier fik 60 af parlamentets 120 pladser og samme antal gik til den politiske venstreside.

Selv om Benjamin Netanyahus Likud-parti blev barberet ned fra 42 til 31 pladser, er det stadig parlamentets største, og derfor er det Netanyahu, der skal lede bestræbelserne for at få skruet en ny regering sammen.

Yair Lapids nye centrumsparti strøg ind i parlamentet med 19 mandater, og Benjamin Netanyahu vil derfor være nødt til at hente yderligere mandater hos de religiøse og nationalistiske partier på højrefløjen.

Lederen af arbejderpartiet Labour har også gang i bestræbelser på at danne en centrum-venstre regeringskoalition »for at befri Israels indbyggere fra Benjamin Netanyahus overgreb«, som hun udtrykker det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.