Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Netanyahu afhøres om gaver og hævder medier vil vælte ham

Mandag afhøres den israelske premierminister i sag om gaver, som han angiveligt har modtaget fra rigmænd.

Benjamin Netanyahu afhøres mandag i sit hjem i sag om gaver, han angiveligt har modtaget. Den israelske premierminister afviser anklagen og beskylder modstandere for at ville vælte hans regering. Reuters/Pool
Benjamin Netanyahu afhøres mandag i sit hjem i sag om gaver, han angiveligt har modtaget. Den israelske premierminister afviser anklagen og beskylder modstandere for at ville vælte hans regering. Reuters/Pool

Jerusalem. Politiet kommer mandag på besøg hos Israels premierminister, som skal afhøres i en sag om gaver fra israelske og udenlandske forretningsfolk.

Benjamin Netanyahu har accepteret, at afhøringen kan finde sted i hans hjem.

Afhøringen sker i forlængelse af en lang undersøgelse. Israels rigsadvokat, Avichai Mandelblit, har angiveligt ændret undersøgelsens status, så det nu er en kriminalsag. Det har rigsadvokaten dog ikke selv bekræftet.

Netanyahu afviser alle anklager i et opslag på Facebook. Han beskylder politiske modstandere og nogle medier for at ville vælte hans regering.

Rigsadvokaten sagde i sommer, at han havde beordret en forundersøgelse, der involverede premierministeren. Det blev ikke dengang præciseret, hvad sagen handlede om.

Den 67-årige regeringsleder har indrømmet, at han har modtaget penge fra den franske finansfyrste Arnaud Mimran.

Mimran er i Frankrig idømt otte års fængsel for bedrageri med CO2-kvoter for milliarder af kroner.

Netanyahus kontor har meddelt, at premierministeren modtog 40.000 dollar fra franskmanden i 2001. Det svarer til 283.000 danske kroner.

Pengene blev doneret til en fond, der blandt andet skulle fremme Israels interesser i udlandet.

Netanyahu var ikke premierminister i 2001. Han var premierminister første gang fra 1996 til 1999. Han gjorde comeback på posten i 2009.

Premierministeren er også kommet i modvind efter et køb af ubåde fra den tyske producent Thyssenkrupp.

Ifølge nationale medier skulle der være en interessekonflikt, da Netanyahus advokat David Shimron også har repræsenteret Thyssenkrupp.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.