Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nazister trængte ind på valgsteder

Flere svenske valgsteder omkring Stockholm oplevede søndag, at nynazister trængte ind og råbte slagord, melder svenske medier.

Små grupper af sortklædte nazister trængte søndag ind på flere valgsteder i det sydlige Stockholm, hvor de råbte antisemitiske slogans, filmede folk der stemte og opførte sig truende. Politiet rykkede ud og leder nu efter de mistænkte gerningsmænd, rapporterer flere svenske medier.

På Kärrtorps Gymnasium trængte et dusin nazister ind med kameraer.

»De filmede hvilke valgsedler, folk tog, og de filmede folks ansigter,« siger et vidne til svenske Aftonbladet.

Også på et valgsted i Alviksvägen og Enskefältets Skole har der været meldinger om nynazistister, der er trængt ind, har råbt slagord og kastet løbesedler samt fyldt valgurnerne med konfetti.

Ifølge Dagens Nyheter kom det desuden til konfrontation, da en valgtilforordnet reagerede på, at en af de sortklædte stod og filmede borgere, der kom for at stemme. Efterfølgende rykkede politiet ud på stedet for at sikre ro og orden.

Valgtilforordnet fra Miljöpartiet Gabriel Liljeström, der overværede optrinnet på Enskefältets Skole fortæller til Aftonbladet, at der var tale om fire mænd, helt klædt i sort.

»De gik hurtigt ind og råbte 'Længe leve den svenske modstandsbevægelse', mens de filmede og kastede konfetti. En havde et kamera i hånden. Og så gik de hurtigt igen,« fortæller han og fortsætter:

»Der var en hel del, der stemte i lokalerne på det tidspunkt. Folk var chokerede,« siger Gabriel Liljeström.

Den svenske højreekstremistiske bevægelse Nordfront - eller Svensk Modstandsbevægelse - tager på sin hjemmeside ansvar for aktionerne og beskriver bl.a. at flere medier har rapporteret om begivenhederne. Bevægelsen skriver dog også, at aktionerne er et »lokalt initiativ«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.