Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Navy Seals straffet for at designe videospil

Syv personer fra den amerikanske flådes elitestyrke hjalp til med at udvikle et krigsspil, og det får nu konsekvenser.

Elitestyrken Navy Seals arbejder som regel under radaren, men syv medlemmer af Navy Seal Team 6 har i forbindelse med udviklingen af et nyt videospil afsløret flere af styrkens hemmeligheder.

De syv, hvoraf den ene var med på den mission, som fandt og dræbte Osama bin Laden i Pakistan sidste år, har henover sommeren og efteråret arbejdet som konsulenter for spilvirksomheden Electronic Arts (EA). Her har de fået penge for at komme med tips til udviklingen af spillet »Medal of Honor Warfighter«, skriver CBS News.

- Vi tolererer ikke afvigelser fra de politikker, der styrer, hvem vi er og hvad vi gør som sømænd i den amerikanske flåde, hedder det i en udtalelse fra admiral Garry Bonelli, som bekræfter, at de syv Navy Seals er blevet straffet.

Straffen indebærer ifølge CBS News, at de syv Seals alle bliver frataget deres muligheder for forfremmelse, ligesom de bliver trukket en halv månedsløn.

Garry Bonelli siger, at straffen »sender et klart signal ned gennem hele vores styrke om, at vi bliver og vil blive afholdt en høj standard af ansvarlighed«.

Det står ikke klart, hvilken fortrolig information de syv Navy Seals skal have videregivet til udviklerne af spillet »Medal of Honor Warfighter«. Spillet er ikke en gengivelse af bin Laden-aktionen i Abbottabad, men portrætterer i stedet andre realistiske missioner som et angreb mod pirater i Somalia.

Flere medlemmer af Navy Seal-styrken har i den seneste tid været usædvanligt meget i medierne.

Matt Bissonnette var med på sidste års mission i Pakistan, hvor bin Laden blev slået ihjel, og han har senere - under pseudonymet Mark Owen - skrevet en bog om missionen.

Det gjorde ham særdeles upopulær i det amerikanske forsvar, og Pentagon har beskyldt ham for at offentliggøre fortrolig information i strid med sin tavshedspligt. Matt Bissonnette har afvist beskyldningerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.