Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

NATO-landene vender trenden - forsvarsbudgetterne stiger

Efter flere års besparelser brugte NATO-landene sidste år 3,8 procent mere på forsvar, siger NATO-chefen.

NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg.
NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg.

Canada og de europæiske lande i NATO har i 2016 tilsammen øget deres forsvarsbudgetter med 3,8 procent. Det svarer til omkring ti milliarder dollar.

Det oplyser NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg på et pressemøde i Bruxelles forud for et møde onsdag og torsdag blandt NATO-landenes forsvarsministre.

På mødet ventes den nye amerikanske forsvarsminister, James Mattis, at sætte trumf på den to år gamle NATO-beslutning om, at de 28 NATO-lande skal dele de økonomiske byrder mere lige.

Det betyder, at de sigter mod at bruge to procent af deres budget på forsvar.

»Der er meget stærk opbakning fra samtlige 28 medlemslande til behovet for at besvare et mere farligt sikkerhedsmiljø.«

»De fleste lande har reduceret deres forsvarsbudgetter efter den kolde krig. Det er naturligt, at forsvarsbudgetterne går nedad, når spændingerne mindskes.«

»Men vi er nødt til at være i stand til at øge budgetterne, når der som nu er øgede spændinger,« siger Stoltenberg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.