Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nato-chef: Vi vil forsvare medlemmer imod alle trusler

Nato søger ingen konfrontation. Vi søger konstruktiv dialog med Rusland, siger Natos generalsekretær.

Nato søger dialog og ingen konfrontation, men alliancen er klar til at forsvare alle sine medlemslande imod enhver trussel.

Det er budskabet til Rusland fra Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, efter at alliancens forsvarsministre tirsdag på et møde i Bruxelles formelt har besluttet at udstationere fremskudte bataljoner i Estland, Letland, Litauen og Polen.

USA, Storbritannien og Tyskland ventes at lede hver en af de fremskudte bataljoner, mens Canada ventes at lede den sidste.

Danmark vil deltage i Natos fremskudte tilstedeværelse, formentlig i Estland, hvor briterne ventes at lede en multinational bataljon.

Jens Stoltenberg, siger, at beslutningen sender et klart signal om, at hvis et af alliancens medlemslande bliver angrebet, vil alle medlemslande stå sammen om at besvare angrebet.

- Nato søger ingen konfrontation. Vi søger konstruktiv dialog med Rusland. Men vi vil forsvare vores allierede imod enhver trussel, siger Jens Stoltenberg.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) har på Nato-mødet sagt, at Danmark vil bidrage til Natos fremskudte tilstedeværelse mod øst, gerne under britisk ledelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.