Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Natlige uroligheder koster 11 livet i Venezuela

Det var som en krig, siger indbygger i Caracas-bydel, hvor 11 døde natten til fredag - nogle under et indbrud.

En medarbejder rydder op i et supermarked i Caracas, der blev plyndret under urolighederne natten til fredag. Oppositionen protesterer blandt andet mod lang tids økonomisk uføre, en inflation på mindst 274 procent og udbredt mangel på mad og andre fornødenheder. Scanpix/Ronaldo Schemidt
En medarbejder rydder op i et supermarked i Caracas, der blev plyndret under urolighederne natten til fredag. Oppositionen protesterer blandt andet mod lang tids økonomisk uføre, en inflation på mindst 274 procent og udbredt mangel på mad og andre fornødenheder. Scanpix/Ronaldo Schemidt

Caracas. 11 mennesker er dræbt og seks såret i voldsepisoder i Venezuelas hovedstad, Caracas, natten til fredag.

Det meddeler Venezuelas justitsministerium.

De seneste to dage har der været massive demonstrationer mod præsident Nicolás Maduros styre.

Samtlige 11 mennesker er omkommet i samme bydel i Caracas, El Valle, oplyser ministeriet.

En af indbyggerne i El Valle fortæller, at det var "som en krig" i løbet af natten.

- Politiet skød tåregas og bevæbnede civile affyrede pistoler mod bygninger. Min familie og jeg kastede os ned på gulvet. Det var forfærdeligt, siger den 33-årige byggearbejder Carlos Yanez.

Videoer, der er optaget af lokale, viser beboere i bydelen råbe "mordere" og kaste flasker og andre genstande mod bevæbnede personer på gaden.

Optagelserne viser også demonstranter, der kaster en benzinbombe mod en politibil.

Et hospital i kvarteret måtte evakuere 54 børn på grund af urolighederne.

Regeringen siger, at oppositionen har hyret bevæbnede bander, som angreb hospitalet. Oppositionen afviser beskyldningen og siger, at børnene blev evakueret af frygt for den tåregas, Maduros "diktatur" er ansvarligt for.

En brandmand, der ikke vil have sit navn frem, fortæller imidlertid til nyhedsbureauet Reuters, at otte mennesker døde af elektriske stød, da de i ly af urolighederne var i gang med at plyndre et bageri.

Anklagemyndigheden bekræfter, at "nogle" mennesker omkom af dødbringende elektriske stød, men kunne ikke bekræfte, hvor mange det drejede sig om.

Med de 11 dødsofre, der er registreret natten til fredag, er det totale antal af dræbte steget til 20 i løbet af de tre uger, hvor Venezuela har været præget af store protester mod regeringen.

Oppositionen beskylder Maduros regering for at sende bevæbnede bander ud for at angribe dem. De siger også, at sikkerhedsstyrker undertrykker demonstranterne.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.