Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nationalgarden sat ind mod demonstranter i Baltimore

1.500 soldater er blevet sat ind mod demonstranterne i den amerikanske by Baltimore, der står i flammer efter protester over politiets hårdhændede behandling af en sort mand. Seks betjente er alvorligt såret.

Demonstrant hopper på politibil i Baltimore.
Demonstrant hopper på politibil i Baltimore.

USA: Tidligt tirsdag morgen lokal tid ligner gaderne i den amerikanske by Baltimore en krigszone efter en nat med voldelige optøjer.

Adskillige demonstranter har været på gaden for at protestere over politiets hårdhændede behandling af en sort, ung mand, der døde kort efter sin anholdelse.

»Mange mennesker har brugt generationer på at opbygge denne by, og nu bliver den ødelagt af bøller på en meget meningsløs måde,« siger Stephanie Rawlings-Blake, der er borgmester i Baltimore i delstaten Maryland, til CNN.

Hun understreger samtidig, at alle mulige ressourcer er sat ind for at »få kontrol over situationen«. Således er der sat 1.500 soldater fra Nationalgarden ind mod demonstranterne, og flere amerikanske medier rapporterer, at op mod yderligere 5.000 soldater vil blive sat ind.

Demonstranterne har protesteret over den sorte mands død i den seneste uge, og protesterne er nu så voldsomme, at guvernøren i Maryland har erklæret staten i undtagelsestilstand, ligesom borgmester Stephanie Rawlings-Blake har indført et natligt udgangsforbud.

TV-billeder viser tirsdag morgen bygninger og biler omspændt af flammer i hele byen. Adskillige forretninger er blevet plyndret, og mindst 15 politibetjente er blevet såret, seks af dem alvorligt, oplyser politiet ifølge CNN.

Protesterne startede forrige mandag, efter at den 25-årige Freddie Gray døde om søndagen, da politiet havde undladt at give ham rettidig lægehjælp i forbindelse med en skade på rygsøjlen, som han pådrog sig, da han blev anholdt. En af Freddie Grays families advokater har fortalt, at hans rygsøjle næsten var skilt fra hans nakke, og at han havde tre brækkede ryghvirvler.

Freddie Gray er den seneste i rækken af sorte mænd, der er døde som følge af at have været udsat for en hårdhændet behandling af politiet. Dødsfaldene har forårsaget et ramaskrig i USA, fordi mange opfatter hændelserne som en hårdhændet og uberettiget magtanvendelse mod sorte amerikanere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.