Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

NASA vil samarbejde med Uber om flyvende taxaer

Endnu en virksomhed kaster sig over branchen for flyvende biler. De skal være i luften inden for tre år.

Den flyvende bil skulle være på vej.
Den flyvende bil skulle være på vej.

Uber vil ikke kun holde sig til taxadrift på landjorden. Virksomheden vil også tilbyde taxature i luften, og ifølge Uber selv bliver det muligt i Los Angeles inden 2020. Uber ønsker at indtage luftrummet med flere tusinde daglige taxaflyveture. En sådan motorvejstrækning i luften kræver nye færdselsregler, og Uber har indgået et samarbejde med den amerikanske rumfartsadministration NASA om at skabe et nyt trafiksystem i luften.

I en demovideo fra Uber præsenterer virksomheden forretningsmodellen: Du bestiller en klassisk Ubertaxa på landjorden, den kører dig til en helikopterholdeplads på f.eks. et hustag, hvorfra du letter i den flyvende bil. Hvis projektet bliver lige så vellykket, som Uber selv præsenterer det, vil turen koste det samme som en taxa, men foregå markant hurtigere end i bil.

Kapløbet om flyvende biler har stået på i årevis. Så sent som i april 2017 meddelte Googles grundlægger Larry Page sig på banen med Kitty Hawk Flyer -  en prototype på en flyvende bil. Samme måned reklamerede en slovakisk virksomhed for, at man i 2010 vil kunne købe deres bud på en flyvende bil - hvis man altså har såkaldt pilotkørekort og har knapt 9 mio. kr.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.