Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

NASA søger astronauter: Skal du være den næste dansker i rummet?

Andreas Mogensen blev den første dansker i rummet, da han i september i år som led i et ESA-program opholdte sig otte døgn på Den Internationale Rumstation.
Andreas Mogensen blev den første dansker i rummet, da han i september i år som led i et ESA-program opholdte sig otte døgn på Den Internationale Rumstation.

Har du en drøm om at træde i Andreas Mogensens fodspor og blive den næste dansker i rummet, er der nu, du skal slå til. NASA søger nemlig både kaptajn-, pilot- og specialistastronauter.

Som ved så mange andre arbejdsstillinger, er der dog nogle minimumskrav, som du skal opfylde for at blive taget i betragtning.

Men nogle vil måske blive overrasket over, hvor »små« kravene er.

Minimumskrav til kaptajn- og pilotastronauter:

Lyder tjansen som øverstkommanderende ombord fristende, eller er pladsen bag roret på en rumfærge lige dig, skal du som minimum have en bachelorgrad inden for enten fysik, matematik, bio- eller ingeniørvidenskab.

Dertil skal du have mindst 1.000 timers flyvetid som førstepilot i et jet-drevet fly, og så skal du bestå et sundhedstjek i stil med det, man modtager, hvis man ønsker at komme i hæren.

Minimumskrav til specialistastronauter:

Er du typen, som hellere vil have specifikke ansvarsområder, du kan planlægge og nørde med, er jobbet som såkaldt specialistastronaut nok mere dig.

NASA søger specialister til rumrejser, som skal stå for mandskabets aktivitetsplanlægning, forbrug af mad og drikke, udførelse af eksperimenter og systemvedligeholdelse.

Også til disse stillinger kræver den amerikanske rumfartsadministration, at du som minimum har en bachelorgrad inden for enten fysik, matematik, bio- eller ingeniørvidenskab. De forlanger dog også, at du har haft mindst tre års relevant erhvervserfaring.

Desuden skal du også bestå det samme sundhedstjek, som kaptajn- og pilotastronauterne skal gennemføre.

Opfylder du minimumskravene, og ønsker du at kunne skrive astronaut på CV'et engang i fremtiden, kan du sende din ansøgning her til fra den 14. december 2015.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.