Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nasa gør selfies ved Mars til selvportræt af robot

Robottens arm holdt kameraet og var kørt i stilling ved hver optagelser, som indgår i billedmosaikken.

Billedet viser Curiosity i midten af det støvede, røde Mars-terræn med bjerget Sharp i baggrunden.
Billedet viser Curiosity i midten af det støvede, røde Mars-terræn med bjerget Sharp i baggrunden.

Et sammensat billede af en serie fotos fra den 23. januar 2018 viser et selvportræt af Nasas marsrobot Curiosity over Vera Rubin Ridge.

Robottens arm, som holdt kameraet, var kørt i stilling uden for kameravinklen ved hver af de mange optagelser, som indgår i mosaikken.

Billedet viser Curiosity i midten af det støvede, røde Mars-terræn med bjerget Sharp i baggrunden. Dens næste stop er en skråning, som er med på billedet.

Det førerløse sekshjulede køretøj blev sendt ud i rummet i 2012 for at udforske den røde planet efter en 563.000.000 kilometer lang rejse fra Jorden.

Curiosity søger blandt andet efter tegn på, om liv engang har været muligt på planeten.

Curiosity er drevet af atomkraft. Køretøjet giver også forskere detaljerede oplysninger om klipperne på Mars' overflade.

For at kunne udføre dette er Curiosity, der er på størrelse med en almindelig bil, udstyret med en robotarm, et bor, et sæt på 10 videnskabelige instrumenter.

Heriblandt er to farvevideokameraer, en laserstråle til at frigøre interessante sten og værktøjer til at analysere deres indhold.

/ritzau/AP

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.