Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nævninger er uenige om dom for drab på russisk politiker

Putin-kritikeren Boris Nemtsov blev myrdet foran Kreml i 2015. Fem tjetjenere venter onsdag på deres dom.

Saur Dadajev, sikkerhedsofficer i Tjetjenien, er ifølge de russiske efterforskere manden bag mordet på oppositionspolitikeren Boris Nemtsov. Scanpix/Kirill Kudryavtsev
Saur Dadajev, sikkerhedsofficer i Tjetjenien, er ifølge de russiske efterforskere manden bag mordet på oppositionspolitikeren Boris Nemtsov. Scanpix/Kirill Kudryavtsev

Russiske nævninger er i gang med at overveje deres dom over fem mænd fra Tjetjenien. De er anklaget for at stå bag mordet på politikeren Boris Nemtsov.

En afgørelse er mulig senere onsdag.

Nemtsov var præsident Vladimir Putins nærmeste rival, inden han blev skudt og dræbt foran Kreml i 2015.

Blandt de anklagede er den formodede bagmand, en tidligere officer i sikkerhedsgarden for Tjetjeniens leder, Ramsan Kadyrov. Tjetjenien er en republik i den russiske føderation.

Saur Dadajev blev anholdt kort efter mordet på Nemtsov. Kadyrov har meget stærkt forsvaret ham og kaldt ham »en sand patriot«.

Beviserne blev læst op af dommeren tirsdag morgen, og nævningerne trak sig herefter tilbage for at nå frem til en dom.

Efter flere timer meddelte de, at de ikke kunne enes om en enstemmig afgørelse. De udsatte herefter den videre behandling til onsdag.

Nemtsov blev skudt i Moskva sent om aftenen 27. februar 2015, da han gik tur på en bro over for Kreml.

Drabet sendt chokbølger gennem oppositionskredse i Rusland. Nemtsovs tilhængere har siden kritiseret politiet for at undlade at undersøge en eventuel forbindelse til tjetjenske topofficerer og Kadyrov.

Nemtsovs familie har med rettens hjælp forsøgt at få politiet til at se nærmere på Kadyrovs rolle, og de vil have sat lys på Ruslan Geremejev.

Han er leder for den politienhed i Tjetjenien, hvor den hovedanklagede Dadajev gjorde tjeneste.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.