Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Næsten 200 anholdt under uroligheder i Baltimore

Politiet har anholdt næsten 200 personer under de voldsomme uroligheder i Baltimore i USA. Samtidig er der sat ild til 15 bygninger og 144 køretøjer, oplyser myndighederne.

USA: Borgerne i Baltimore vågnede tirsdag op til en by mærket af de voldsomme uroligheder, der mandag kulminerede med, at 15 bygninger og 144 køretøjer blev sat i brand i byens vestlige del. Samtidig er næsten 200 personer blevet anholdt, oplyser myndighederne i den amerikanske by, der ligger i delstaten Maryland, ifølge Reuters.

Ifølge myndighederne er 15 politibetjente blevet såret under kampe med demonstranter - heraf seks alvorligt.

Årsagen til urolighederne er den 25-årig sorte mand Freddie Grays død. Han døde 19. april i politiets varetægt på grund af en skade på rygsøjlen, som han pådrog sig, da han blev anholdt.

Adskillige demonstranter har siden hen været på gaden i Baltimore for at protestere over politiets hårdhændede behandling af den unge mand. Demonstrationerne var i løbet af ugen forholdsvis fredelige, men fra søndag begyndte flere demonstranter at tage vold i brug rettet mod blandt andet politibiler og bygninger, skriver Reuters.

Mandag aften valgte Marylands guvernør, Larry Hogan, at erklære staten i undtagelsestilstand på grund af urolighederne. Baltimores borgmester, Stephanie Rawlings-Blake, har samtidig indført et natligt udgangsforbud, mens alle skoler i byen tirsdag har været lukket.

I løbet af tirsdagen er personel fra Nationalgarden rykket ind i byen og har blandt andet taget opstilling foran politistationen, hvor Freddie Gray blev kørt hen efter sin anholdelse.

Freddie Gray er den seneste i rækken af sorte mænd, der er døde som følge af at have været udsat for en hårdhændet behandling af politiet. Dødsfaldene har forårsaget et ramaskrig i USA, fordi mange opfatter hændelserne som en hårdhændet og uberettiget magtanvendelse mod sorte amerikanere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.