Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mystisk muteret puma dræbt efter hundeangreb

Tumor eller tvilling? En ung puma med en »særpræget abnormitet« i panden får eksperter og lokale til at klø sig i nakken.

Idaho Department of Fish and Game offentliggjorde forleden en forevigelse af pumaen, som til både eksperter og lokales overraskelse blandt andet havde et ekstra sæt tænder siddende i panden.
Idaho Department of Fish and Game offentliggjorde forleden en forevigelse af pumaen, som til både eksperter og lokales overraskelse blandt andet havde et ekstra sæt tænder siddende i panden.

En amerikansk puma, som ved indgangen til det nye år blev dræbt i den sydøstlige del af delstaten Idaho, skaber undren blandt eksperter og lokale. Det oplyser Idaho Department of Fish and Game, som forleden offentliggjorde et billede af det store kattedyr, som tilsyneladende har såvel et stykke overmund med drabelige fortænder som knurhår strittende ud af pandebrasken.

Monstertumor eller indbygget tvilling?

Og der er angiveligt ikke tale om en forsinket nytårsspøg. Ifølge Idaho Department of Fish and Game er der tale om en »usædvanlig abnormitet«, som naturforeningens biologer imidlertid endnu ikke kan forklare nærmere.

»En mulighed er, at tænderne er en rest fra en af pumaens søskende, som døde i livmoderen og blev optaget i brorens foster. Det er også muligt at deformiteten skyldes en teratoma-tumor (også kaldet en monster-tumor, red.). En form for tumor, som er sammensat af væv, hvor tænder, hår og sågar fingre og tæer kan udvikle sig. De er dog sjældne hos både mennesker og dyr,« skriver foreningen.

Angreb hund

En lokal landejer, Tyler Olsen, spottede den unge hanpuma, da den som en af sine sidste gerninger angreb hans hund uden for hans hjem lige inden nytår. I første omgang hæftede han sig ikke ved noget unormalt ved dyret, fortæller han CNN, men det gjorde han til gengæld, efter at professionelle jægere i kølvandet på hundeslagsmålet - på i øvrigt lovlig vis - havde gjort det af med bæstet.

»Det lykkedes dem at spore og få ram på den ud på eftermiddagen. Da de senere viste os pumaen, så jeg den besynderlige gevækst i dens pande. Det så mærkeligt ud,« siger han til TV-stationen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.