Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mystik om uhyggelig video af flystyrt: Findes optagelserne overhovedet?

De franske efterforskere kender intet til videooptagelser af sekunderne inden af Germanwings-flyet styrtede ned. Flere medier har ellers berettet om grufulde detaljer fra videoen.

Er 150 menneskers sidste sekunder blevet optaget på en mobiltelefon, som er blevet fundet intakt på stedet, hvor Germanwings-flyet styrtede ned i sidste uge.

Både tyske og franske medier gengiver onsdag grusomme detaljer fra optagelserne, men ifølge den franske anklager Brice Robin, der efterforsker ulykken, kender han intet til den påståede mobilvideo.

»Indtil videre har der ikke været brugt videooptagelser i den officielle efterforskning. Hvis en person er i besiddelse af denne video, skal vedkommende omgående give den videre til efterforskerne,« siger anklageren til CNN.

Det er den tyske avis Bild og den franske avis Paris Match, der påstår at have set optagelser fra en mobiltelefon, der var blevet fundet blandt vragdelene.

Optagelserne skulle ifølge Paris Match være »kaotiske«, og det er svært at identificere de personer, man kan se i den korte video. Begge medier rapporterer, at passagererne skriger højlydt, og at de tydeligvis er klar over, at flyet er ved at styrte ned.

Flere passagerer kan ifølge Paris Match høres råbe »min Gud« på flere forskellige sprog. Man kan også høre metalliske bankelyde, der kan stamme fra flykaptajnen, som forsøger at komme ind i cockpittet, hvor andenpilot Andreas Lubitz havde barrikaderet sig og sat flyet på kollisionskurs med jorden.

»Det er meget forstyrrende billeder,« siger Bilds online-redaktør, Julian Reichelt, der siger, han har set optagelserne.

Den franske polititalsmand Jean-Marc Menichini siger til CNN, at disse rapporter er »helt forkerte« og »uberettigede«.

Han tilføjer, at mobiltelefoner ganske rigtigt er blevet indsamlet ved nedstyrtningsstedet, men indholdet er ikke blevet set igennem, fordi de skal sendes til specialteknikere i Paris.

Menichini afviser kontant, at en enkeltstående tekniker kan have lækket et »memory card« til medierne.

Både Bild and Paris Match står ved deres historier om videooptagelserne:

»Vi er meget sikre på, at optagelserne er ægte,« siger Julian Reichelt til CNN.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.