Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mystik om oktoberfest-skønhed: Hvem er denne blondine?

En lyshåret skønhed på et syv år gammelt billede er stadig et mysterium.

Det er denne kvinde, der er et mysterium. Hun bruges som ikon for Oktoberfesten, men ingen ved, hvem hun er.
Det er denne kvinde, der er et mysterium. Hun bruges som ikon for Oktoberfesten, men ingen ved, hvem hun er.

Hvert år i oktober bliver der skrevet om den store tyske folkefest Oktoberfesten. Og hver gang er det fotos smukke, nedringede kvinder med store ølkrus, der bliver brugt, når der skal sættes et billede på festlighederne. Men specielt ét foto har cirkuleret oftere end andre, siden det blev taget i 2005.

Billedet forestiller tre øldrikkende piger. Og den ene af dem - en ung, smuk blondine - er blevet et lille internetfænomen. Ingen ved nemlig, hvem den smilende skønhed med det store ølkrus er.

I 2008 blev hun refereret til som den 'originale øl-pige', og i 2009 skrev en internetbruger, ifølge netavisen Side2, 'Er denne pige klar over, at hele internettet er forelsket i hende?'

Og nu har både mandehørms-siden BroBible.com og den norske netavis Side2 intensiveret jagten på den smukke øl-pige på det syv år gamle billede. Desværre uden større held. Derfor er nu også bt.dk gået ind i sagen, i håbet om at de mange læsere kan hjælpe med at finde frem til pigen.

Indtil videre er det Side2, der er nået længst i søgningen. Netavisen fandt frem til fotografen Michaela Rehle, som ganske rigtigt knipsede billedet ved åbningen af Oktoberfesten i München 17. september 2005.

- Ja, jeg har taget billedet. Men jeg beklager. Jeg har forsøgt at finde ud af, hvem hun er, siger Michaela Rehle, som aldrig skrev pigens navn ned.

Efter syv år kan hun heller ikke huske, hvilken nationalitet pigen havde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.