Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mystik i Rom: Busser eksploderer på stribe

Rom har et kæmpe problem for tiden. Byens busser har det med at eksplodere. Det ansvarlige busselskab lover bod og bedring, men tirsdag brød den niende bus i år i brand.

Brandfolk i færd med at slukke den selvantændte bybus i Rom. Foto: Claudio Peri
Brandfolk i færd med at slukke den selvantændte bybus i Rom. Foto: Claudio Peri

Tirsdag eksploderede en bus i den travle butiksgade Via del Tritone i Rom. Det var uden tvivl et foruroligende syn for fodgængere og forbipasserende, men ikke desto mindre snart et velkendt et af slagsen.

Det er tilfælde nummer ni i rækken af brændende busser i år, og sidste år bød på hele 22 busser i lys lue. Det skriver BBC.

På trods af de foruroligende hændelser, har der ikke været snak om terror. Det undrede en italiensk journalist ved navn Raffaella Menichini, der på Twitter skrev:

»Kun i Rom kan en bus eksplodere i hjertet af byen, og folk bebrejder med det samme Atac (busselskabet, red.) uden at tænke på terrorisme. Det siger meget om vores katastrofer.«

Derimod er der tale om fejl ved busserne, der stadig er ved at blive undersøgt, men et spørgsmål, som nok er på de flestes læber, er: Hvorfor sker det så ofte?

Gamle busser

Busselskabet Atacs egen forklaring er, at eksplosionerne kan skyldes, at busserne er af ældre dato. Den seneste bus, der brød i brand, var fra 2003.

De foreløbige undersøgelser af busbranden i Via del Tritone har vist, at eksplosionen skyldtes en kortslutning. Bagenden af bussen begyndte først at ryge, hvorefter buschaufføren hurtigt fik gennet passagerne ud. Ild bredte sig derefter til resten af bussen, og forlydender melder om et stort brag kort efter.

Selskabet skrev i en pressemeddelelse, at ingen mennesker var kommet til skade ved eksplosionerne, dog kunne lokalmedier berette om en butiksmedarbejder, som måtte på hospitalet for at få behandlet et brandsår på armen.

Busselskabet er på sociale medier blevet genstand for hård kritik fra brugere, men blandt brugerne er der også bekymrede udmeldinger.

Nu kræver forbrugerrettighedsgruppen Codacons, at Atac trækker busserne tilbage, da de seneste års hændelser er intet mindre end katastrofale.

»Vi kan ikke længere tie om, hvad der efter al sandsynlighed ligner en katastrofe,« skriver Codacons i en pressemeddelelse.

Også Roms borgmester, Virginia Raggi, er kommet under anklage, da hun forud for valget i 2016 lovede at forbedre Roms infrastruktur og herunder persontransporten, som hun mente har været præget af korruption.

Avisen Diario Romano skrev tirsdag på Twitter med en slet skjult henvisning til Virginia Raggi, at Roms infrastruktur er i »uansvarlige hænder« efter to års fiasko.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.