Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Myndighederne var advaret om usikker dæmning

For mere end et årti siden advarede miljøgrupper om, at Oroville-dæmningen kunne erodere under kraftig regn. Deres advarsler blev afvist.

En rapport fra ti år siden viser nu, at myndighederne var blevet gjort opmærksomme på Oroville-dæmningens svage punkt, men afviste indsigelserne. AFP PHOTO / JOSH EDELSON
En rapport fra ti år siden viser nu, at myndighederne var blevet gjort opmærksomme på Oroville-dæmningens svage punkt, men afviste indsigelserne. AFP PHOTO / JOSH EDELSON

Søndag aften og i løbet af mandagen evakuerede myndigheder næsten 200.000 mennesker nær USAs højeste dæmning i Californien på grund af frygt for, at den ville kollapse under kraftig regn og slippe ukontrollerede vandmængder løs mod byerne omkring. Men myndighederne var advaret, skriver det lokale medie OrovilleMR nu.

For et årti siden advarede tre miljøgrupper om, at Oroville-dæmningens nødoverløbskant ikke var tilstrækkelig. De indgav derfor et forslag til FERC, den føderale energi-regulerende komission, om at sikre den med beton. De advarede konkret om, at den ikke mødte moderne sikkerhedskrav, og at den var sårbar overfor ekstrem regn. De viste sig at have ret i deres forudsigelser, da det netop var nødoverløbskanten, der blev beskadiget igår på grund af store mængder regn.

Men Bush administrationen afviste deres indsigelser, da afdelingen for vandressourcer mente, at det var unødvendigt at forstærke dæmningens nødoverløbskant.

Californiens Guvernør Jerry Brown siger til ABC news, at han ikke har haft kendskab til gruppens rapport.

Lige nu venter embedsmænd på, at det bliver morgen så de kan inspicere dæmningen, skriver AP. Titusindvis af evakuerede venter på, at de kan komme hjem igen, skriver Guardian.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.