Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Myndigheder hemmeligholder Afghanistans tab

I 2016 blev 6800 afghanske soldater og politifolk dræbt af Taliban og andre oprørsgrupper i Afghanistan.

Afghanske politifolk bærer en såret væk efter en bombeeksplosion i Kabul. De afghanske myndigheder og det amerikanske forsvarsministerium har nu besluttet at hemmeligholde, hvor mange afghanske soldater og politifolk der bliver dræbt, siger en amerikansk overvågningsgruppe.
Afghanske politifolk bærer en såret væk efter en bombeeksplosion i Kabul. De afghanske myndigheder og det amerikanske forsvarsministerium har nu besluttet at hemmeligholde, hvor mange afghanske soldater og politifolk der bliver dræbt, siger en amerikansk overvågningsgruppe.

De afghanske myndigheder og det amerikanske forsvarsministerium har besluttet at hemmeligholde, hvor mange afghanske soldater og politifolk, der bliver dræbt, siger en amerikanske overvågningsgruppe.

Meldingen kommer efter flere måneder med mange dræbte og sårede.

Den amerikanske regerings særlige generalinspektør for Afghanistans genopbygning, John Sopko, kritiserer beslutningen om hemmeligholdelse.

Sopko henviser til, at over 60 procent af alle de milliarder, som USA siden 2002 har brugt i Afghanistan, er gået til at genopbygge landets sikkerhedsstyrker.

Sidste år blev over 6800 afghanske soldater og politifolk dræbt af Taliban og andre oprørsgrupper i Afghanistan. Det var en forøgelse på 35 procent i forhold til året før.

Hvor mange, der er dræbt hidtil i år, nægter de afghanske myndigheder og Pentagon at oplyse. Sopko betegner antallet som »chokerende højt«.

Sopko skriver i sin seneste rapport, at hemmeligholdelserne svækker hans muligheder for at undersøge, om USA opnår resultater med den milliardstøtte, som landet yder til de afghanske sikkerhedsstyrker.

»Det forhindrer mulighederne i at rapportere om succes eller fiasko i en Afghanistans nøglesektorer,« siger han.

Præsident Donald Trump besluttede tidligere i år at sende yderligere 3000 soldater til Afghanistan, hvor USA i forvejen har 11.000 soldater på plads.

Nato har fortsat omkring 12.000 soldater i Afghanistan. Langt de fleste af disse er amerikanske.

På 16 år har USA brugt 783 milliarder dollar på Afghanistan. Når udgifter til hjemvendte amerikanske soldater regnes med, er beløbet på over 1000 milliarder dollar.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.