Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Myndigheder dropper ny Apple-sag efter at have fået kodeord

Der er sat foreløbigt punktum i sagerne, hvor amerikanske myndigheder vil have hjælp fra Apple.

Det amerikanske justitsministerium har fredag droppet at lægge yderligere pres på it-giganten Apple i endnu en sag om en iPhone, som myndighederne ønskede Apples hjælp til at få adgang til.

Men nu viser retsdokumenter, at myndighederne er lykkedes med at låse telefonen op uden it-selskabets hjælp.

Nogen - det er uvist hvem - har nemlig videregivet adgangskoden til telefonen. Koden viste sig at være god nok, og derfor er Apples hjælp ikke længere nødvendig, lyder det.

Telefonen tilhører en mistænkt i en narkosag i New York. Sidste efterår forsøgte FBI og det amerikanske narkopoliti at få Apple til at bryde ind i telefonen.

Kravet blev tidligere i år afvist af en dommer i New York, men myndighederne tog efterfølgende sagen et trin højere op i retssystemet og krævede, at Apple hev fotografier, tekstbeskeder og andre digitale informationer ud af den beslaglagte iPhone.

Det nægtede Apple, ligesom det har været tilfælde i en mere omtalt sag om en telefon, der tilhørte en afdød attentatmand. I det tilfælde lykkedes det FBI at hacke sig ind på telefonen.

Apple ønsker af princip ikke at assistere myndighederne i sådanne sager, da selskabet frygter, at det kan give myndighederne mulighed for at få adgang til samtlige Apple-produkter.

Sagerne har derfor også udviklet sig til en generel kamp for privatliv i den teknologiske verden.

En række selskaber, der normalt betegnes som Apples konkurrenter, støtter formelt it-giganten i sagen. Det gælder blandt andet Google, Microsoft, Facebook og Snapchat.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.