Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Myndigheder: Andreas Lubitz ansat efter korrekte procedurer

Lufthansa og de tyske luftfartsmyndigheder er enige om, at den tyske pilot Andreas Lubitz, der styrtede et fly ned med vilje 24. marts, blev ansat efter de rigtige procedurer.

Arkivfoto. Lufthansa og de tyske luftfartsmyndigheder er enige om, at den tyske pilot Andreas Lubitz, der styrtede et fly ned med vilje 24. marts, blev ansat efter de rigtige procedurer.
Arkivfoto. Lufthansa og de tyske luftfartsmyndigheder er enige om, at den tyske pilot Andreas Lubitz, der styrtede et fly ned med vilje 24. marts, blev ansat efter de rigtige procedurer.

TYSKLAND: Der har været mange spekulationer om skyld, efter andenpiloten Andreas Lubitz med vilje styrtede et fly med i alt 150 personer om bord ned i Alperne. Men torsdag slår både Lufthansa og de tyske luftfartsmyndigheder fast, at de korrekte procedurer blev fulgt, da han fik tildelt sit flycertifikat. Det skriver Reuters.

Efter det er kommet frem, at piloten Andreas Lubitz tidligere har haft en depression, er der ellers blevet stillet spørgsmålstegn ved, hvordan han overhovedet kunne blive pilot og ansat i Lufthansas datterselskab Germanwings.

Lufthansa har tidligere fortalt, at Andreas Lubitz i 2009 sagde til sin flyveskole, at han havde overvundet en periode med svær depression.

De tyske luftfartsmyndigheder sagde i weekenden, at de ikke havde kendskab til depressionen. Men hertil svarede Lufthansa, at flyselskabet under de tidligere gældende regler frem til 2013 ikke havde pligt til at underrette luftfartsmyndighederne om dette.

Lufthansas administrerende direktør, Carsten Spohr, har efterfølgende holdt møder med præsidenten af luftfartsmyndighederne, Joerg Mendel, og nu er de altså sammen kommet frem til, at de korrekte procedurer er blevet fulgt.

Det stopper dog næppe diskussionen om, hvordan piloter bør screenes, så man i fremtiden undgår en lignende ulykke.

Flyet med i alt 150 mennesker om bord styrtede ned i de franske alper tirsdag formiddag 24. marts, efter at kaptajnen havde forladt cockpittet, hvorefter Andreas Lubitz holdt ham ude og styrtede flyet ned.

Ifølge den britiske avis The Mirror har undersøgelser af andenpilotens computer vist, at han inden flystyrtet har søgt på informationer om forskellige vanddrivende medikamenter, hvilket dog ikke er bekræftet af nogen myndigheder. Han har angiveligt også søgt på selvmordsmetoder og efter oplysninger om døren til cockpittet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.