Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Myanmars præsident løslader 8000 fanger i nytårsmarkering

Blandt de løsladte er 36 politiske fanger og over 6000 fanger, der er dømt for narkokriminalitet.

Præsident Win Myint (billedet) er en trofast støtte af nobelpristageren Aung San Suu Kyi, som er Myanmars de facto-leder. Tirsdag har han frigivet flere end 8000 fanger for at markere nytåret i Myanmar. Reuters/Stringer/arkiv
Præsident Win Myint (billedet) er en trofast støtte af nobelpristageren Aung San Suu Kyi, som er Myanmars de facto-leder. Tirsdag har han frigivet flere end 8000 fanger for at markere nytåret i Myanmar. Reuters/Stringer/arkiv

Myanmars nye præsident har tirsdag frigivet flere end 8000 fanger for at markere det myanmarske nytår.

Det oplyser præsidentens kontor på dets Facebook-side.

Listen indeholder 36 politiske fanger og flere end 6000 fanger, der er dømt for narkorelateret kriminalitet. Det rapporterer den statslige tv-station MRTV.

Masseamnestien er den første af sin slags under partiet Den Nationale Liga for Demokrati (NLD), der kom til magten i Myanmar i 2016 under ledelse af det tidligere demokratiikon Aung San Suu Kyi.

Parlamentet i Myanmar valgte Win Myint som landets præsident den 28. marts i år, efter at Htin Kyaw var trådt tilbage som præsident ugen før efter meldinger om problemer med helbredet.

Win Myint er som sin forgænger en trofast støtte af nobelpristageren Aung San Suu Kyi, som er landets de facto-leder.

Suu Kyi selv kan dog ikke blive præsident på grund af en paragraf i Myanmars forfatning, der forhindrer hende i at indtage landets øverste embede. Paragraffen blev tilføjet af det tidligere militærstyre.

Hun har officielt titel af udenrigsminister og statsrådgiver.

Iagttagere håber, at Win Myint vil bruge sin forfatningsmæssige ret til at forbedre retsstaten og opdatere lovgivningen, der ofte bruges til at holde journalister og aktivister i landet tavse.

Ifølge den myanmarske ngo Assistance Association for Political Prisoners (AAPP), som overvåger politiske fangers skæbne, sad der i slutningen af marts 248 politiske fanger i Myanmars fængsler.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.