Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Myanmars hærchef til paven: Vi har ingen religiøs diskrimination

Hæren har afvist beskyldninger om, at soldater står bag drab, voldtægt og andre forbrydelser mod rohingyaer.

Pave Frans ved ankomsten til Myanmar mandag. Reuters/Osservatore Romano
Pave Frans ved ankomsten til Myanmar mandag. Reuters/Osservatore Romano

Myanmar diskriminerer ikke religiøse mindretal, siger landets hærchef mandag under et møde med pave Frans.

Pavens besøg kommer samtidig med, at Myanmars hær er under massiv international kritik for behandlingen af det muslimske rohingya-mindretal.

»Myanmar har overhovedet ingen religiøs diskrimination,« skriver hærchef Min Aung Hlaing i en Facebook-opdatering.

»Ligeså med vores militær, der arbejder for fred og sikkerhed i landet.«

Hæren har afvist utallige beskyldninger om, at soldater står bag drab, voldtægt, tortur, tvangsforflyttelser, nedbrænding af landsbyer og flere andre forbrydelser.

Rohingyaer, der er flygtet over grænsen til Bangladesh, har for manges vedkommende fortalt, at sikkerhedsstyrkerne har jaget dem på flugt, brændt deres huse og dræbt nogle af deres familiemedlemmer.

Flere end 620.000 rohingyaer er flygtet fra den nordvestlige delstat Rakhine til nabolandet Bangladesh de seneste tre måneder.

De fleste rohingyaer nægtes statsborgerskab i Myanmar, der betragter dem som ulovligt indvandrede »bengalere« fra Bangladesh.

Det betyder blandt andet, at de fleste rohingyaer ikke har adgang til grundlæggende ydelser i Myanmar som eksempelvis lægehjælp eller uddannelse. Mange er afhængige af hjælp fra internationale organisationer.

Pave Frans mødes tirsdag med Myanmars faktiske civile leder, Aung San Suu Kyi - nobelprismodtageren, hvis internationale status som moralsk ikon er ved at smuldre, i takt med hvad det internationale samfund ser som mangel på anstændig behandling af rohingyaerne.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.